DNS nema interesa za učešće u popunjavanju pozicija

DNS i Đurđevićevi radikali potpisali koalicioni sporazum

Pavić je rekao novinarima nakon potpisivanja da se sporazum odnosi na zajedničko učešće sa jedinstvenim listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske, za Parlamentarnu skupštinu BiH, te za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

“To je kvalitet ove koalicije i zajednička želja da naše potencijale upotrijebimo na najbolji način. Naš potencijal je više od 80.000 glasača, koliko je bilo na posljednjim lokalnim izborima, a što govori da je ovo ozbiljna koalicija”, naglasio je Pavić.

On je naveo da je riječ o strankama centra sa sličnim programima, gdje su zajednički elementi poštivanje Dejtonskog sporazuma, neprenošenje ovlaštenja sa Republike Srpske na BiH, dobri odnosi sa Srbijom i jačanje specijalnih i paralelnih veza, proevropska orijentacija, te da ulazak u NATO može biti samo sa Srbijom, a osnovna orijentacija je ekonomija, zapošljavanje i borba protiv kriminala i korupcije.

Pavić je izrazio očekivanje da će ova koalicija imati potencijal u Vladi i Narodnoj skupštini Srpske da će biti nezaobilazan faktor u donošenju svih važnih odluka.

On je istakao da potpisivanje ovog sporazuma ne utiče na odnose DNS-a sa koalicionim partnerima SNSD-om i SP-om, ocjenjujući da su odnosi u vladajućoj koaliciji korektni i da je dosta učinjeno, ali da uvijek može bolje.

Đurđević je rekao da je ovo značajan događaj za SRS, koja već duže vrijeme ima značajne odnose sa DNS-om na lokalnom nivou.

On je istakao da će se svaka od ove dvije političke stranke odvojeno, u maju, prijaviti za učešće na izborima, ali da današnje potpisivanje predstavlja početak duže saradnje.

“Nakon mjesec dana razgovora našli smo dosta dodirnih tačaka i smatramo da ćemo imati priliku da sa građanima Srpske ostvarimo naše zajedničke ciljeve u praksi, jer smo i na lokalnom nivou pokazali da radimo uspješno”, naglasio je Đurđević, dodajući da je jedan od ciljeva ovakvih koalicija i smanjivanje rasipanja glasova.

Đurđević je istakao da potpisivanje koalicionog sporazuma sa DNS-om neće imati nikakvog uticaja na odnos i sadanju SRS sa SDS-om na lokalnom nivou u Bijeljini.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender