30. 11. 2021.
Zvanje primarijusa stekla 43 ljekara

Zvanje primarijusa stekla 43 ljekara

Zvanje primarijusa stekla 43 ljekara

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da su priznanja primarijusa kruna njihovog dosadašnjeg rada, koje je prepoznalo resorno ministarstvo.

Bogdanić, koji je dodijelio ova priznanja povodom Svjetskog dana zdravlja, istakao je da Ministarstvo zdravlja i Vlada stvaraju sve bolje uslove za rad ljekara u Republici Srpskoj.

“Nadam se da će kolege koji danas primaju ova priznanja, kao i buduće kolege ostati da rade u Republici Srpskoj”, rekao je Bogdanić novinarima.

On je dodao da ima mnogo primjera da su se ljekari, koji su otišli na rad u inostranstvo, vratili u Srpsku.

Pedijatar Stevan Bajić izrazio je veliko zadovoljstvo što ga je Ministarstvo zdravlja predložilo za sticanje zvanja primarijusa.

“To je velika čast, a ovo priznanje me obavezuje i da nastavim da radim u Republici Srpskoj i doprinosim liječenju pacijenata”, rekao je Bajić, ljekar na Klinici za dječije bolesti u Kliničkom centru Banjaluka.

On smatra da “zdravstvo u Republici Srpskoj ne zaostaje za evropskim”.

Stomatolog Savo Kostadinović izrazio je zadovoljstvo što je dobio priznanje primarijusa i dodao da nikad kao ljekar nije pomislio da radi u inostranstvu i da zbog uslova koje ima neće napuštati Republiku Srpsku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender