30. 11. 2021.
Gradiška: Komšije jače i od požara

Gradiška: Komšije jače i od požara

Gradiška: Komšije jače i od požara

Komšije su pokrenule akciju kako bi prikupile novac i za Svetu, njegovu suprugu Gordanu i sina Darka, kojima je vatrena stihija napravila štetu veću od 60.000 maraka. U plamenu su izgorjela dva automobila, traktor, poljoprivredna mehanizacija, motokultivator. Vatra nije poštedjela ni četiri pomoćna objekta.

Savo Vasiljević iz Rogolja je rekao da su mještani uvijek spremni da pomognu jedni drugima. Dodao je da je ovo selo poznato po slozi, ali i po humanim ljudima i da ih je sve zbližila pjesma folkloraša.

– Došli smo odmah da im pomognemo, bilo fizičkim radom, ili mehanizacijom. Iako je pričinjena velika materijalna šteta, nadam se da će Cvjetkovići uz pomoć mještana što prije stati na noge – ističe Vasiljević.

Osim komšija, pomoć su najavili i u kulturno-umjetničkom društvu “Rogolji”, čiji su članovi Sveto, Gordana i Darko. Predsjednik KUD-a “Rogolji” Miroslav Mitrović kaže da će organizovati humanitarni koncert.

– Čitavo selo se složilo da im pomogne koliko je ko u mogućnosti, jer je ova porodica vrijedna i uzorna. Akciju će podržati svi članovi KUD-a organizovanjem koncerta i animiranjem naših prijatelja – istakao je Mitrović.

Požar se dogodio u nedjelju poslije godišnjeg koncerta na kojem su nastupali i Cvjetkovići. Kada su došli kući, legli su i ne sluteći šta će ih zadesiti. Ubrzo ih je probudio žestok udar, pa je Darko istrčao iz kuće i imao je šta da vidi, imanje je bilo u plamenu.

– Nisam mogao da vjerujem svojim očima, požar se proširio nevjerovatnom brzinom. Plamen sa mog automobila se proširio na garažu i pomoćne objekte – priča Darko Cvjetković i dodaje da je sve planulo kao barut.

Vatra

Požar je lokalizovala Vatrogasna jedinica iz Gradiške. Vatru je najvjerovatnije izazvalo samozapaljenje jednog od vozila i nema elemenata krivičnog djela u o ovom slučaju.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender