06. 12. 2021.
Poginuo rudar u rudniku boksita u Milićima

Poginuo rudar u rudniku boksita u Milićima

Poginuo rudar u rudniku boksita u Milićima

“Nesreća se dogodila sinoć u Sektoru rudarstva Kompanije, tako što se dio rude obrušio na dva rudara dok su radili”, navedeno je u saopštenju iz Kompanije “Boksit” u Milićima, koje je potpisao v.d. generalnog direktora Momir Lazarević.

Dukić je po zanimanju bio kvalifikovani radnik rudarske struke, sa više od 11 godina radnog staža, od čega 10 godina na poslovima jamskog radnika, dok Memišević ima više od 12 godina radnog staža na poslovima jamskog kopača, ističe se u saopštenju i dodaje da su obojica iskusni rudari.

U saopštenju je potvrđeno da je povrijeđeni rudar van je životne opasnosti, te da je nakon nesreće hitno prebačen u Zdravstveni centar u Zvorniku, a potom u Tuzlu.

“Nadležni organi utvrdiće šta je uzrok nesreće”, ističu iz Kompanije “Boksit” i napominju da se radovi u jami izvode, prema projektnoj dokumentaciji i uputstvima o radu, kao i da “do sada nije bilo incidentnih situacija”.

U 55 godina dugoj istoriji Kompanije, kako se navodi, ovo je drugi slučaj da je smrtno stradao zaposleni, koji je radio na poslovima u neposrednoj rudarskoj proizvodnji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender