21. 01. 2022.
Radojičić: SDS generisao nemoguću atmosferu

Radojičić: SDS generisao nemoguću atmosferu

Radojičić: Ne može se u Skupštinu kad god neko hoće, neka se borci najave na protokolu

“Kada taj zahtjev dođe ili putem redovne pošte ili protokola, neće biti sporno da se s njima sastanem. Međutim, želim istaći da postoji na desetine građana i predstavnika nevladinih organizacija koji čekaju na prijem u Narodnu skupštinu, samo oni trenutno ne demonstriraju ispred njenog sjedišta”, kazao je Radojičić.

Naveo je da se kod zakazivanja sastanka s predstavnicima parlamenta mora poštovati protokol, jer “ni u jednoj zemlji na svijetu u Narodnu skupštinu se ne ulazi kada i kako to ko hoće”.

Oko stotinjak bivših boraca RS danas se okupilo ispred sjedišta Narodne skupštine RS kako bi izrazili nezadovoljstvo što u parlamentarnu raspravu nisu uvršteni njihovi zahtjevi za objavljivanje spiska registra boraca Srpske te o osnivanju fonda za pomoć nezaposlenim borcima, koji su upućeni 19. marta.

Predsjednik Udruženja veterana RS Duško Vukotić izjavio je da su sastanak s predsjednikom Narodne skupštine RS tražili kako bi im “u lice kazao zašto njihovi zahtjevi nisu upućeni poslanicima na izjašnjavanje”.

U međuvremenu, predstavnici veterana RS su na porti Narodne skupštine uputili zvanični pismeni zahtjev za prijem kod predsjednika parlamenta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender