Za tri, četiri dana odluka o privremenom vijeću

Vučić: U Srbiju stiže još jedno lice sa potjernice

“Službe bezbjednosti će danas ili sutra dovesti još jedno lice sa potjernice”, rekao je Vučić za RTS.

On ističe da očekuje da suđenje Darku Šariću, optuženom za šverc droge i pranje novca, bude efikasno i dodao da ne postoji niko od kriminalaca tog kalibra da nije dostupan srpskim organima.

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Vučić je ponovio stav da Srbija zbog Ukrajine neće uvoditi sankcije Rusiji, ali da poštuje teritorijalni integritet.

“Srbija neće da uspostavlja neprijateljske odnose sa Rusijom i neće da uvodi sankcije, ali želi i iste i prijateljske odnose sa Amerikom”, rekao je Vučić.

On je napomenuo da Srbija ne bi željela da uvodi sakncije onima koji je nisu bombardovli 1999. godine i koji joj daju podršku o pitanju Kosova.

Vučić je napomenuo da Srbija ima dobre i prijateljske odnose sa Rusijom i da su Srbi jedini koji nisu glasali protiv Rusa.

Prema njegovim riječima, to ne znači da Srbija ne brine za svoje pare što se tiče NIS-a, koji je ostvario veliki profit od eksploatisanja srpske nafte.

“Ako Srbija ima 29 odsto u NIS, zašto svake godine da te pare idu u razvoj. Lepo ostavite te pare u Srbiji ili dajte Srbijagasu”, rekao je Vučić, najavljujući da će da uđe u te razgovore sa ruskim prijateljima, jer je riječ o sto miliona evra.

On je ponovio da Srbija prvi put ima plan za budućnost i ozbiljnu viziju i politički i ekonomski. “Svi ljudi deliće teret problema, ali mogu mirno da spavaju… Srbija ima rešenja kako da izađe iz krize. Srbija će biti uspešna i moderna zemlja”, rekao je Vučić.

On je istakao da želi da sprovede duboke reforme, privuče i domaće i strane investicije i ojača privatni sektor i domaće privrednike.

Vučić je najavio mogućnost ukidanja solidarnog poreza, ali i smanjenja plata u javnom sektoru. Kako je istakao, penzije neće biti dirane.

Što se tiče najave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o rezoluciji o Kosovu, Vučić je rekao da će tu biti još nekih važnih razgovora u vezi sa mogućim ustavnim zakonom.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender