Američki tinejdžer koji je iskasapio drugove: Svi kažu da je bio normalno dijete i dobar đak

Američki tinejdžer koji je iskasapio drugove: Svi kažu da je bio normalno dijete i dobar đak

Američki tinejdžer koji je iskasapio drugove: Svi kažu da je bio normalno dijete i dobar đak

Napadač je nožem ranio u stomak i jednog pripadnika školskog obezbeđenja, a na kraju je uspeo da ga zaustavi tek direktor škole Sem King, koji se hrabro suprotstavio izbezumljenom mladiću i prekinuo krvavi pir. U tome ju je pomogao jedan od učenika.

Četvoro tinejdžera je zbog teških povreda helikopterom hitno prebačeno u regionalnu bolnicu “Forbs” u Monrovilu, gde je odmah operisano dvoje najteže povređenih, uključujući i mladića kome je ubodnom ranom oštećena jetra, dok je drugi ubog za malo promašio srce i glavnu aortu.
Ostali učenici, stari između 14 i 17 godina, u bolnicu su primljeni sa ozbiljnim ubodnim ranama po leđima, grudima, gornjem delu tela i stomaku.
-Ima veoma ozbiljnih povreda, a mnogi su izgubili i dosta krvi- tvrdi direktor obližnje bolnice Kris Kaufman.

Jedna majka je ispričala da je njen sin preživeo pravi pakao:

– Dok se spremao za početak nastave, čuo je vrisak, a potom je ugledao mladića kako nožem ubada učenike. Uspeo je da pobegne – izjavila je ona.

Slično glase i priče drugih roditelja koje su izbezumljena deca zvala da hitno dođu po njih u školu jer se ”Desilo nešto loše, mnogo loše”.

Napad se dogodio odmah nakon otvaranja škole, oko sedam ujutro, tako da većina učenika još nije bila u zgradi, dok su mnogi zaustavljeni još u školskim autobusima i upozoreni da ne ulaze. Učenik Nejt Skimio, koji je u napadu i sam lakše povređen, shvatio je ozbiljnost situacije i aktivirao protivpožarni alarm, da bi što više dece napustilo školu.

Pribranošću se istakla i njegova drugarica, koja je teško povređenom drugu pritiskala otvorenu ranu da ne iskrvari dok ne stigne pmoć, i na taj način mu najverovatnije spasla život.

 

Policja je na slice mesta stigla 15 minuta nakon početka incidenta, i odmah uhapsila napadača Aleksa Hribala. Pošto su mu dlanovi bili isečeni, najpre muje ukazana lekarska pomoć, a zatim je u okovima prebačen u policijsku stanicu, gde je obavljeno saslušanje.

 

Roditelji i drugovi ne mogu da se shvate šta se dogodilo s ovim mladićem, za koga kažu da je bio “normalno dete” i vrlo dobar đak, iz relativno skromne, ali srećne i kompletne porodice, da nije bio usamljenik i da se dobro uklapao u sredinu. Policija trentuno istražuje njegove telefonske razgovore od prethodne večeri sa nešto starijim školskim drugom, kome je Hribal, u pozivu sa skrivenog broja, navodno pretio da će ga “sj…ti”.

Prema komentarima koje đaci i roditelji postavljaju na internetu, “Frenklin ridženal” je “tipična belačka i bogataška škola”, u kojoj postoji izražen problem vršnjačkog nasilja.

“Jedini našin da se uklopite je da živite u ogromnoj kući i da zarađujete više od 250.000 dolara”, tvrdi u svom postu jedan od đaka, dok jedan roditelj komentariše: “ne dopustite da vaša deca imaju posla sa bogataškom decom, koja će ih zlostavljati dok to više ne budu mogla da podnesu.”

Dečak je nakon hapšenja govorio samo da bi želeo da je mrtav, ali njegova porodica i njihov advokat tvrde da su ga “sva deca volela, nije bio usamljenik, dobro je sarađivao u grupi, i za ovo mora da postoji razlog, a mi ćemo ga svakako utvrditi”.

U svakom slučaju, na sudu im predstoji žestoka borba, jer je Hribal optužen za četiri opokušaja ubistva i 21 nanošenje ozbiljnih telesnih povreda, a vlasti već najavljuju da će mu biti suđeno kao odraslom.

(Blic.rs)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender