02. 12. 2021.
Ljupko Petrović neće biti trener Sarajeva zbog fotografije sa Arkanom?

Ljupko Petrović neće biti trener Sarajeva zbog fotografije sa Arkanom?

Ljupko Petrović neće biti trener Sarajeva zbog fotografije sa Arkanom?

Petrović je u četvrtak trebalo da potpiše ugovor sa “bordo” klubom, ali je odlučio da odustane istakavši da se zbog slike ne bi osjećao sigurno u Sarajevu.

“Želio sam da radim u pravom klubu, rođen sam ovde u Bosni, ali u ovakvim okolnostima nisam spreman da radim”, rekao je Ljupko Petrović

Pokojni Ražnatović je tokom ratnih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije bio zapovjednik “Srpske dobrovoljačke garde”, a tereti se za ratne zločine u Semberiji i Slavoniji.

Na dotičnoj slici Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku.

“Znam da je on dolazio na stadion Zvezde, bio je vođa navijača za vrijeme rata. I poslije je navraćao na stadion. Nemam pojma gdje je nastala fotografija. Teško mi je da se sjetim. Ja sam bio trener Zvezde, on je kao vođa navijača, imao veliki uticaj i mogao je da djeluje kada traži nešto. Zbog autoriteta koji je imao, svi su ga se plašili. Nisam želio da budem sa njim ni specijalno prisan, a ni da ne budem. To je vrijeme koje je iza nas. Takve situacije su bile, čovjek i da je htio otići negdje nije mogao”, rekao je Petrović.

Čovjek koji je predvodio Zvezdu do titule prvaka Evrope u Bariju zbog slike sa Arkanom nije imao problema dok je radio kao trener u Hrvatskoj, ali je BiH očigledno drugačija.

“Ja sam hrvatski kadar. Tu sam završio srednju školu, tu sam upisao fakultet, tu sam počeo da igram fudbal, a najviše sam naučio od Tomislava Ivića. Ovdje su se pojavile neke stvari, ja to još potpuno ne razumijem”, objasnio je Petrović.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender