28. 09. 2021.
Tadić i Vučić: Značajan nivo saglasnosti po mnogim pitanjima

Tadić i Vučić: Značajan nivo saglasnosti po mnogim pitanjima

Tadić i Vučić: Značajan nivo saglasnosti po mnogim pitanjima

“Mi ćemo tokom vikenda nastaviti razgovre”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare navodeći da je suština razogovra bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.

Vučić je rekao da temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji i tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti,omogućiti  fiskalnu konsolidaciju zemlje i stvaranje zdrave ekomonije.

“Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozibliljan tim i da svi vodimo računa o vitlanim državnim i nacionalnim interesima bez obzira da li smo u opoziciji ili na vlasti”, rekao je Vučić.

Sastanak je počeo u 10 sati u sjedištu SNS, a pored Tadića na sastanak su stigli i predsjednici “Zajedno za Srbiju” Dušan Petrović i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji su bili na izbornoj listi NDS.

Pored Vučića razgovorima prisustvuju funkcioneri SNS Jadranka Joksimović, Radomir Nikolić i Igor Mirović.

Naprednjaci su pregovore o formiranju vlade počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, da bi dan kasnije u sjedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.

Izbaciti partije iz javnih preduzeća

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će buduća vlada funkcionisati kao ozbiljan tim, kao i da će “političke partije jednom za svagda biti izbačene iz javnih preduzeća i upravnih odbora”.

Vučić je nakon razogovora oformiranju buduće valde sa liderom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem da je Srbiji potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, “a ne da se pravi po kvotama i kontingentima”.

“S time se složio Tadić…Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo za obolji život građana Srbije”, poručio je Vučić..

Lider naprednjaka je kazao da je sa Tadićem govorio 90 odsto o ekonomiji i socijalnim temama, a mnogo manje o spoljnoj politici.

“Jasno je da su suština razgovora bili plan i program vlade, napredak Srbije u svim sferama, pogotovo o onome što je život u Srbiji. Zadovljan sam što mi se čini da postoji veća politička odgovornst različitih političkih subjekata, bez obzira da li ćemo biti zajedno u vladi ili u poziciji, te da nećemo braniti nekim stručnim ljudima da uđu u vladu”, ukazao je Vučić.

Sastanak Vučića i Tadića počeo je u 10 sati u sedištu SNS, a pored Tadića na sastanak su stigli i predsjednici “Zajedno za Srbiju” Dušan Petrović i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji su bili na izbornoj listi NDS.

Osim Vučića razgovorima prisustvuju funkcioneri SNS Jadranka Joksimović, Radomir Nikolić i Igor Mirović.

Tadić: Svi moraju da doprinesu rešavanju problema

Predsjednik Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je u Srbiji nastupio istorijski trenutak kada je nužno da vlada i opozicija složno rade na rješavanju društvenih i ekonomskih problema, i istakao da će se njegova stranka ponašati u skladu sa tim bez obzira da li će biti dio vladajuće koalicije ili ostati u opoziciji.

“Postoje okolnosti kada se zemlje suočavaju sa istorijskim iskušenjima i vlada će morati da donosi teške odluke, a to neće moći da čini ako pozicija pristupa demagoški tom procesu”, rekao je Tadić poslije razgovora sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o formiranju vlade.

Tadić je, kako je istakao, veoma zadovoljan današnjim razgovorom, jer su identifikovani ključni problemi društva i načini na koje oni moraju da budu rešavani, a razgovori o mogućoj saradnji SNS i NDS biće nastavljeni narednih dana

Sastanak je, prema njegovim riječima, bio gotovo u potpunosti fokusiran na ekonomska i egzistencijalna pitanja, i pokazao da postoji najviši mogući nivo saglasnosti dviju stranaka o tim temama.

“Nismo imali dogovor o učešću NDS u vladi pre izbora, ali smo imali korektnu debatu. Nastavićemo razgovore da li će NDS ući u vladu ili će biti u opoziciji. Najvažnije je što imamo saglasnost oko problema društva i načina na koji treba da se rešavaju”, kazao je Tadić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender