16. 01. 2022.
Er Srbija kupuje 10 novih Erbasovih aviona

Er Srbija kupuje 10 novih Erbasovih aviona

Er Srbija: Jedan avion će se zvati ‘Vlade Divac’

Divac je izabran zbog svog svjetskog uspjeha u sportu i velikog humanitarnog rada.

Ova odluka dio je programa “Žive legende”, kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima, čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovijete sa novim brendom srpskog avioprevoznika, saopšteno je iz “Er Srbija”.

Divac je izjavio da je počastvovan izborom “Er Srbije” i da se nada da će ovo priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe djece u Srbiji.

“Ponosan sam što će moje ime biti povezano sa `Er Srbijom` koja ostvaruje veliki doprinos našoj zemlji i celom regionu. Ona je posvećena svom cilju, bez obzira na izazove na koje nailazi. To ovu kompaniju čini savršenim partnerom sa kojim želim da predstavim pravu sliku o Srbiji”, rekao je Divac.

Generalni direktor “Er Srbije” Dane Kondić rekao je da je Vlade Divac ličnost koja se afirmisala u svijetu sporta, ne samo u Srbiji već širom svijeta, te da se njegova izuzetna sportska karijera, kao i njegov humanitarni rad podudaraju sa vizijom “Er Srbije” kao budućeg regionalnog lidera u svijetu vazduhoplovstva.

Divac je 2009. godine predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, a u svojoj
karijeri imenovan je za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi i bio je među prvim evropskim košarkašima koji je prešao u NBA ligu.

Veći dio svoje karijere Divac je proveo u NBA ligi igrajući za Los Anđeles Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse.

Kao prvi igrač van SAD koji je igrao na više od 1.000 utakmica NBA lige, Divac je među šest igrača u istoriji ove lige koji je zabilježio 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada, a ušao je i u “Ol star” selekciju NBA lige.

Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem “Fondacije omladinski fondovi” 1997. godine, zatim “Fondacije Ana i Vlade Divac” 2007. godine, čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica u Srbiji i unapređenje položaja djece i mladih.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda da svoje ime avionu iz flote “Er Srbije”.

“Er Srbija” će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender