30. 11. 2021.
Ustavni sud BiH usvojio apelaciju generala Đukića

Ustavni sud BiH usvojio apelaciju generala Đukića

General Đukić danas pred Apelacionim vijećem

“Poziv za sjednicu, koja je zakazana za 13.00 časova, dobio sam usmeno od predsjedavajućeg vijeća Dragomira Vukoja, a pisani poziv neću ni dobiti, jer je tako dogovoreno na prethodnoj sjednici”, rekao je Đukić.

On je istakao da su njegov branilac Milorad Ivošević i ostali advokati iz tima dobili pisani poziv i da će tim biti u kompletnom sastavu.

Ivošević je izjavio da očekuje da će predmet sjednice biti razdvojen po žalbi Đukića na odluku prvostepenog suda, nakon što je drugostepena presuda Apelacionog vijeća ukinuta, odnosno da bude ponovljen redovan sudski postupak u kome će se dati objašnjenje navoda žalbe koje opredjeljuje interes optuženog da uspije u ovom procesu.

“Nadamo se da će tako biti, jer nakon donošenja presude Ustavnog suda BiH, taj epilog bi trebao biti regularan i jedino moguć”, rekao je Ivošević.

On je najavio da će odbrana generala Đukića na sjednici istaći sve elemente koji su u vezi sa žalbom optuženog u ovom predmetu.

Javna sjednica Apelacionog vijeća Suda BiH u predmetu protiv Đukića, koja je trebalo da bude održana 27. marta, odgođena je za danas, jer general, a ni njegova odbrana nisu na vrijeme dobili poziv.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Novak Đukić izašao je 14. februara iz Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka u Tunjicama, nakon što mu je uručena odluka Ustavnog sud BiH o ukidanju drugostepene presude.

Ustavni sud BiH usvojio je 23. januara apelaciju generala Đukića na presudu Suda BiH, kojom je 2009. godine osuđen na zatvorsku kaznu od 25 godina za ratni zločin nad civilima u Tuzli.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender