Italija: Posao za radnike metalske struke iz BiH

Italija: Posao za radnike metalske struke iz BiH

Italija: Posao za radnike metalske struke iz BiH

Ministarstvo rada i socijalne zaštite Republike Italije iz Evropskog fonda za integraciju državljana trećih zemalja putem organizacije “Obiettivo Lavoro” finansira projekt zpošljavanja 200 bh. građana u Italiji.

Svi zainteresovani državljani BiH sa završenom ili oni koji završavaju srednju školu metalske struke, kao i zainteresovani iz srodnih profesija s višim ili visokim obrazovanjem, pozvani su da dostave biografiju i fotokopiju pasoša na e-mail: italija.lavoro@gmail.com.

”Time prijavljuju učešće na besplatan intenzivni početni kurs italijanskog jezika, zaštite/sigurnosti na radu i italijanskog zakona o imigraciji/useljavanju.

Do polovine juna kurs bi trebao biti završen, a odmah nakon toga sklapa se ugovor”, rekao je Validan Puljić iz Ambasade Republike Italije u BiH.

Poznavanje osnova gramatike i konverzacije preduslov je za dobijanje sezonskih i poslova na određeno ili neodređeno vrijeme u Italiji.

Kurs će biti organizovan u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Zenici, Mostaru i Gračanici. Najtraženiji su bravari, zavarivači, metaloglodači, metalostrugari, a radiće u Veroni, Đenovi i Bolonji.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender