28. 09. 2021.
Cvijanovićeva: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Cvijanovićeva: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Cvijanovićeva: Srpska čvrsto opredijeljena za Južni tok

“Ostajemo pri ponudi da ovaj projekat obuhvati i FBiH, kako bismo mogli da odgovorimo potrebama cjelokupnog tržišta BiH koje će biti snabdijevano gasom. Prije godinu dana pokrenuli smo zajedničku inicijativu da do toga dođe, ali je, u međuvremenu, došlo do nedoumica u FBiH”, rekla je Cvijanovićeva u Banjaluci.

Komentarišući pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Predsjednštvu BiH, u kojem se upozorava na energetsku situaciju zbog stanja u Ukrajini, Cvijanovićeva je naglasila da se stavlja znak pitanja na koji način će se realizovati ukupni projekat “Južnog toka”.

“Pretpostavljam da će doći do rješenja problema koji postoje zbog velike zavisnosti cijelog evropskog tržišta kad je riječ o snabdijevanju ovim energentom. Ovo je igra velikih, a mi smo samo neko ko želi realizovati svoj dio projekta, odnosno da budemo dio velikog gasnog projekta”, poručila je Cvijanovićeva.

Predsjedništvo BiH primilo je pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, posredstvom Ambasade Ruske Federacije u BiH, u kojem ga informiše o poteškoćama u isporuci ruskog gasa do kojih bi moglo doći usljed aktuelne situacije u Ukrajini.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender