Dodik na prijemu kod patrijarha Irineja

Dodik na prijemu kod patrijarha Irineja

Dodik na prijemu kod patrijarha Irineja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je saradnja Republike Srpske sa Srpskom pravoslavnom crkvom napredovala u posljednjih nekoliko godina i da je dostigla maksimalan nivo.

Nakon svečanog prijema u Beogradu, koju je povodom Lazareve subote upriličio NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, Dodik je rekao da su se građani Republike Srpske vratili Crkvi i da ponovo poštuju svoju vjeru i običaje.

Predsjednik Srpske rekao je da je došao danas u Beograd da patrijarhu Irineju čestita krsnu slavu i da se na ovaj veliki dan sretne sa ljudima dobre volje, koji su u Patrijaršiju došli istim povodom. Ocjenjuje da je saradnja Republike Srpske sa Srpskom pravoslavnom crkvom tradicionalno dobra.

“Ona je tradicionalno dobra i mislim da je vidljivo napredovala posljednjih godina, da je Republika Srpska i njene vlasti, institucije i institucije SPC i drugih vjerskih zajednica apsolutno bila maksimalna i da u tom pogledu je vidljivo to na terenu, upravo odnos ne samo vlasti, institucija vlasti u RS, nego čitavog naroda koji se na jedan impozantan način vratio Crkvi i poštuju svoju vjeru, poštuju običaje i naravno sve ono što ide uz to.”

Prijemu su prisustvovali i direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, Mlađen Cicović, ministar pravde Srbije, Nikola Selaković, prestolonasljednik, Aleksandar Karađorđević i više vladika Srpske pravoslavne crkve.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender