28. 09. 2021.
Interpol: Nije bilo provjere pasoša putnika nestalog aviona

Interpol: Nije bilo provjere pasoša putnika nestalog aviona

Nova teorija: Avion u Avganistanu, putnici taoci ?!

Australijski premijer Toni Ebot danas je izjavio da će potraga za nestalim malezijskim avionom vjerovatno dugo trajati, a spasilačke ekipe, koje predvodi Australija, žure da prikupe što je moguće više signala kako bi utvrdile tačnu lokaciju na kojoj se nalazi olupina aviona prije nego što pošalju podmornicu.

Međutim, neimenovani obavještajni izvor za ruske novine “Moskovski komsomolets” rekao je da je “avion na letu MH370 Malezija erlajnza, koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade, otet”, prenosi australijski list.

“Piloti nisu krivi. Avion su oteli nepoznati teroristi. Znamo da je ime teroriste koji je dao instrukcije pilotima Hič. Avion se nalazi u Avganistanu nedaleko od Kandahara blizu granice sa Pakistanom”, tvrdi taj neimenovani izvor.

Izvor je dodao da je nestali avion sletio na put blizu planinskog vijenca sa slomljenim krilom zbog teškog prizemljenja.

Prema tim informacijama, svi putnici su živi i drže ih u zasebnim kolibama, ali jedva da imaju hrane.

Ovaj izvor navodi da otmičari tretiraju 20 azijskih stručnjaka, koji su bili među putnicima, kao “zarobljenike” i drže ih u jednom bunkeru u Pakistanu. Njih čuvaju da bi ih iskoristili za cjenkanje sa Amerikancima i Kinezima.

Najnovija pretpostavka bi mogla biti povezana sa teorijom po kojoj je britanski milijarder Džejkob Rotšild oborio avion da bi postao jedini vlasnik važnog patenta.

Prema detaljnom izvještaju “Malezija kronikla”, kompanija “Friskejl semajkondaktor” posjeduje patent za mikročip koji bi mogao biti upotrijebljen za smrotonosne vojne operacije.

Ta američka tehnološka kompanija tvrdi da se među 20 putnka nestalog aviona nalazili njeni zaposleni: 12 Malezijaca i osam Kineza.

Ove hipoteze su se našle na spisku teorija zavjere kojima se pokušava objasniti misterija šta se dogodilo sa avionom koji je 8. marta nestao sa civilnog radara manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade.

Crne kutije, koje sadrže podatke o letu i snimke razgovora u kokpitu, mogle bi pomoći da se rasvijetli misterija zašto je boing 777 skrenuo sa kursa kada je nestao 8. marta manje od sat vremena poslije poletanja iz Kuala Lumpura za Peking.

Međutim, baterije lokatora traju samo oko mjesec dana, a od nestanka aviona je već prošlo pet nedjelja. Kada se istroše baterije biće izuzetno teško pronaći crne kutije u okeanu koji je u toj oblasti dubok 4.500 metara.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender