17. 08. 2022.
Srbija neće kvariti odnose sa Rusijom

Srbija neće kvariti odnose sa Rusijom

Srbija neće kvariti odnose sa Rusijom

Glasanje u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, Dačić je okarakterisao kao “politički egzibicionizam nekih političkih stranaka” iz Srbije.

Vjerovatno će nas pritiskati, ali mi nećemo kvariti odnose sa Rusijom, izjavio je Dačić poslije ceremonije obilježavanja 69. godišnjice proboja Sremskog fronta i okončanja borbi za oslobođenje Srbije u Drugom svjetskom ratu.

Premijer je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svake članice UN, ali s druge strane, kako je naglasio, sigurno se neće pridružiti mjerama protiv Rusije. Napomenuo je da Srbija ima dva principijelna stava koja su, kako je rekao, on i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić već objašnjavali visokoj predstavnici za spolju politiku EU Ketrin Ešton.

Napomenuo je da je Eštonova u razgovorima sa njima bila korektna i rekla da “svi najavljuju to da će nas ona pritiskati” u vezi sa Rusijom, ali ona to ipak nije učinila.

“Rusija nikada nije bila protiv Srbije, nikada nam nije uvela sankcije, niti druge m,ere protiv naše zemlje i Srbija će sigurno to poštovati i vratiti istom m,erom”, naglasio je Dačić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender