30. 11. 2021.
Novak: Sada manje mislim o Garosu

Novak: Sada manje mislim o Garosu

Novak: Sada manje mislim o Garosu

Gren slem u Parizu jedini je koji nedostaje Novaku, a u prethodne dvije godine u neizvjesnim mečevima gubio je od Nadala.

“Prošle godine sam više razmišljao o Rolan Garosu, konstantno mi je bio u mislima. Ne kažem da je to dobro ili loše, niti da to znači da ove godine ne želim da ga osvojima. Potrudiću se svim silama da to učinim, ali kada dođe vrijeme za to“, kaže Novak.

Đoković je potom detaljnije objasnio zašto ove godine želi da promeni pristup u odnosu na prošlu.

“Trenutno želim da se u potpunosti fokusiram na Monte Karlo, Madrid i Rim, tri velika turnira na šljaci. Želim da tu igram dobro i da tako steknem samopouzdanje pred Rolan Garos. Prošle godine uložio sam mnogo energije, mentalne, fizičke i emotivne, u osvajanje trofeja u Parizu. To mi je odmoglo za turnire prije toga. Sada imam drugačiji pristup, a o Gren slemu ćemo pričati kada za to dođe vrijeme“, dodao je srpski teniser.

Đoković je sezonu počeo porazima u četvrtfinalu Australijan opena i polufinalu Dubaija, ali je potom osvojio titule u Indijan Velsu i Majamiju.

“Lakše je izgubiti samopouzdanje nego steći ga. Trenutno imam vjere u sebe poslije dva trofeja u SAD – oni su došli u pravo vrijeme jer sam nešto slabije počeo sezonu. Pobjede u finalima nad Rafom i Rodžerom daju dosta samopouzdanja, nadam se da će mi to pomoći na šljaci“.

Prošle godine Novak je u finalu savladao Nadala u jednoj od 40 epizoda njihovog rivalstva.

“U našem rivalstvu pozitivno je što teramo jedan drugog da napredujemo i da poslije poraza razmišljamo o tome šta treba da popravimo. Igrali smo 40 puta (22-18 za Nadala), to je najveće rivalstvo u mojoj karijeri, a još je dosta vremena pred obojicom“, zaključio je Đoković.

U drugom kolu u Monte Karlu Novak će igrati sa pobjednikom meča Benoa Per – kvalifikant.

(zvanični sajt, B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender