27. 09. 2021.
6 neuobičajenih upotreba pirinča: Podmladite svoju kožu, očistite uske staklene posude

6 neuobičajenih upotreba pirinča: Podmladite svoju kožu, očistite uske staklene posude

6 neuobičajenih upotreba pirinča: Podmladite svoju kožu, očistite uske staklene posude

Čišćenje flaša

Pred pripremu zimnice obično nakupimo mnoštvo flaša, koje ne možemo lako da očistimo. Slično je i sa vazama i drugim staklenim uskim posudicama. Tu vam pirinač može pomoći. Sipajte u flašu (ili vazu) par kašika pirinča, dodajte toplu vodu i ostavite da se natapa 10 minuta. Poslije flašu protresite snažno nekoliko puta dok fleke i prljavština ne skliznu sa stakla.

Elektronika

Ako vam fiksni ili mobilni telefon upadnu u vodu možete ih spasiti tako što, prvo, izvadite bateriju, pa telefon stavite (uronite) u posudicu sa pirinčem.

So, grudvice i voće

Da biste spriječili so u slanicima da se ugrudva, držite u njima uvek nekoliko zrna pirinča. Uz to, pirinač može pomoći da voće brže postane zrelo i meko. Ubrane voćkice samo “uronite” u posudicu sa pirinčem. Provjerite nekoliko puta u toku dana.

Podmlađena koža

Voda u kojoj ste kuvali pirinač odlična je za njegu kože lica. Kada se ohladi, stavite je u frižider i iskoristite u roku od 3 dana. Samo nanesite pirinčanu vodu na lice rukama ili uz pomoć kuglice vate, ostavite kratko na licu, pa isperite. Poželjno je da koristite integralni pirinač, koji je bogat vitaminom E i vaša koža će dobiti onaj zdravi sjaj.

Igračkice

Pirinač može da bude odlična zamjena za plastične kuglice, kojima se pune razne igračkice. Iskoristite stare čarape, džempere i napravite igračkice za djecu ili kućne ljubimce. Napunite ih zrnima pirinča, ušijte i igračka je spremna.

Pirinač u boji za igru

Stavite zrna u plastičnu vrećicu, dodajte malo 70% alkohola i boje za hranu (po izboru). Zatvorite vrećicu i mućkajte, tresite neko vreme da pirinač upije boju. Poslije izvadite i ostavite da se osuši kratko. Slojeve pirinča u boji ređajte u teglice i izložite kao ukras ili dajte deci da se igraju.

(lifepressmagazin.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender