06. 12. 2021.
Banja Luka: 50 hiljada KM za popravke na OŠ ”Vuk Karadžić”

Banja Luka: 50 hiljada KM za popravke na OŠ ”Vuk Karadžić”

Banja Luka: 50 hiljada KM za popravke na OŠ ”Vuk Karadžić”

On je novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem i rukovodstvom te škole rekao da je tih 50.000 KM nedovoljno za završetak sanacije kompletnog krova.

Mutabdžija je naglasio da je razgovor bio fokusiran na pitanje kako da ta škola bude dovedena u funkcionalno stanje, prije svega sa aspekta bezbjednosti učenika.

On je naveo da je urađen glavni projekat sanacije škole i da je postignut dogovor da bude izvršena i revizija tog projekta, ali samo za krovnu konstrukciju, te da ljetni raspust bude iskorišten za završetak sanacije krova.

“Naredni cilj koji treba da ostvarimo jeste da se nakon revizije tog projekta krene u raspisivanje tenderske procedure kako bi se ljetna pauza iskoristila da krov bude saniran prije početka naredne školske godine”, dodao je Mutabdžija.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da su učesnici razgovora saglasni o potrebi temeljne sanacije zgrade škole, što je najizglednije rješenje, a da u prvoj fazi treba riješiti pitanje rekonstrukcije krova.

On je rekao da je prvo potrebno okončati proces upisa prava svojine zemljišta i objekta škole na grad, u što će se gradska uprava ovih dana intenzivno uključiti sa Geodetskom upravom.

Gavranović je naglasio da je potrebno uraditi i reviziju već postojećeg projektnog rješenja, gdje će Direkcija za obnovu i razvoj izvršiti reviziju projektantskih cijena kako bi se znalo o kojem je iznosu riječ.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender