Zbogom za mobilne telefone političarima u EU

Zbogom za mobilne telefone političarima u EU

EU: Nema popuštanja za BiH

Ministri će pozvati zvaničnike BiH da se usmjere na kratkoročne prioritete, socijalna i ekonomska pitanja kako bi odgovorili na proteste i pozive građana. U zaključcima ministara vanjskih poslova EU od bh. lidera tražiće se da učine više napora prije oktobarskih izbora kako bi ispunili ono što su tražili građani BiH.

Očekuje se da će EU, odnosno ministri, ponoviti i nedvosmisleno podržati teritorijalni integritet BiH te osuditi secesionističku retoriku.

Očekuje se da bi danas moglo biti govora o novom pristupu EU u BiH, a na prijedlog Evropske komisije. Prema nekim informacijama prijedlog hrvatske ministarke spoljnih poslova i EU integracije Vesne Pusić koja se zalaže za novi, drugačiji, pristup EU ka BiH, nije dobio veću podršku.

Očekuje se da bi još neke zemlje danas na sastanku mogle izaći s konkretnim prijedlozima u kojima bi se sugeriralo kako da BiH lakše ostvari napredak na putu ka evropskim integracijama. BiH će na dnevnom redu sastanka evropskih ministara biti u poslijepodnevnim časovima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender