16. 01. 2022.
Kupci ukradenih automobila sami ganjaju prevarante

Kupci ukradenih automobila sami ganjaju prevarante

Počinje akcija: ”Vozilo nakon zimskih uslova”

U okviru akcije na pokretnom tehničkom pregledu u krugu Auto–moto društva “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo biće kontrolisana tehnička ispravnost najbitnijih uređaja i sklopova na vozilima, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Cilj akcije, koja će trajati do 30. aprila i sprovodi se u više opština, jeste povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj povećanjem stepena korišćenja tehnički ispravnih vozila na putevima, te formiranje svjesti kod vozača da je samo tehnički ispravno vozilo ujedno i bezbjedno vozilo.

Za danas je najavljen početak radova na sanaciji mosta u mjestu Pusto Polje na magistralnom putu Bosansko Grahovo – Livno u Federaciji BiH. Radovi će se izvoditi od 7.00 do 17.00 časaova radnim danima, subotom od 7.00 do 15.00 časova, a za to vrijeme vozila će se preusmjeriti preko privremenog nasipa i rampe neposredno u blizini mosta.

Na auto-putu Banjaluka – Gradiška, na dionici Glamočani – Čatrnja, vozi se po suvom kolovozu.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na auto-putu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na sanaciji mosta u Karanovcu, na putnom pravcu prema Kneževu dozvoljeno je saobraćanje vozilima do pet tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionicama magistralnih puteva Krepšić – Brčko – Bijeljina i Karakaj – Jardanska petlja zbog čega će se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Srpske Toplice – Karanovac zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području Teslića, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj – Modriča.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova usporeno, jednom trakom naizmjenično, saobraća se na putu Bratunac – Bjelovac.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Deminiranje terena u toku je na magistralnom putu Brod – Odžak, na lokalitetu Šikare, zbog čega dolazi so polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Na putu Kotor Varoš – Kneževo, u naselju Viševice, u toku je deminiranje terena, zbog čega dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na putu Doboj – Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog deminiranja terena do polučasovnih obustava saobraćaja u vremenu od 6.00 do 19.00 časova dolazi i na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica – Lupljanica – Mišinici kod Dervente.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra. Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj teretnih vozila težim od 12 tona.

Na području Federacije BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, uključujući magistralne puteve Sarajevo – Semizovac – Srednje, Kladanj – Olovo,  Simin Han – Kalesija i Karuše – Tešanj.

Na graničnom prelazu Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na granični prelaz Gorica – Vinjani Donji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender