06. 12. 2021.
Za Milakovića predložen pritvor

Potvrđena optužnica protiv osam banjalučkih inspektora

Okružni sud je potvrdio optužnicu protiv Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka, Marka Kovačevića, Gorana Mihajlicu, Darija Dabića, Gavrila Šinkovića, Јovana Miljkovića i Vladimira Marčetu.

U optužnici se navodi da je Radulović organizator, a Stijak i Kovačević članovi zločinačkog udruženja koje se bavilo proizvodnjom i prometom heroina i marihuane.

Za sutra je zakazano ročište za izjašnjavanje Radulovića, Stijaka i Kovačevića o prijedlogu tužilaštva za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice.

Za ostalih pet optuženih – Mihajlicu, Dabića, Šinkovića, Miljkovića i Marčetu nije stavljen prijedlog za određivanje pritvora nakon potvrđene optužnice.

Oni se terete da su zajedno sa Radulovićem, Stijakom i Kovačevićem počinili krivična djela iznuđivanje iskaza, nanošenje teške tjelesne povrede, lažno prijavljivanje krivičnog djela, povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, te falsifikovanje i uništavanje službene isprave.

Radulović, Stijak i Kovačević uhapšeni su u oktobru 2013. godine i od tada se nalaze u pritvoru. Specijalno tužilaštvo je predložilo da im pritvor bude produžen do okončanja glavnog pretresa.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender