Banjalučani položili ispit humanosti

Banjalučani položili ispit humanosti

Banjalučani položili ispit humanosti

Ističu da su prezadovoljni odzivom građana i saradnicima u organizovanim akcijama dobrovoljnog darovanja krvi.

– Već godinama imamo dobru saradnju i organizovane akcije sa MUP-om, Policijskom akademijom, Visokom školom unutrašnjih poslova, Oružanim snagama, banjalučkim srednjim školama, kao i pojedinim preduzećima kao što su “Elektrokrajina”, “Željeznice RS”, “Kosmos” i drugi. Takođe smo prezadovoljni i odzivom pojedinaca – rekla je direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Gordana Guzijan.

Istakla je da se tokom čitave godine planiraju i sprovode akcije dobrovoljnog darovanja krvi.

– Napomenula bih samo da je manji broj akcija tokom ljeta, jer su srednjoškolci i studenti na raspustu, a i sezona je godišnjih odmora – kaže Guzijanova i dodaje da najveći broj akcija dobrovoljnog darovanja krvi organizuje Crveni krst.

– Imamo kontinuiranu i veoma dobru saradnju sa Opštinskim organizacijama Crvenog krsta ali nam dosta pomažu i Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi – rekla je Guzijanova.

Iz gradske organizacije Crvenog krsta rekli su da iz godine u godinu broj dobrovoljnih davalaca krvi raste.

Naročito bismo pohvalili srednjoškolce koji se u velikom broju odazivaju akcijama. Samo su oni u prošloj godini darovali oko 1.000 doza krvi – rekli su u Crvenom krstu.

Predsjednik, Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Banjaluka Đuro Ožegović rekao je da su se članovi ovog udruženja redovno odazivali svim akcijama darovanja krvi.

– Prošle godine ovo udruženje je prikupilo 1.514 doza krvi, a jedan broj članova je učestvovao u akcijama i u drugim gradovima – kaže Ožegović.

Učenici

Akcija darovanja krvi srednjoškolaca završena je prošle sedmice u organizaciji Crvenog krsta.

– Odziv učenika je izuzetno dobar. Dva puta u toku školske godine se odazivaju našim akcijama i prikupi se dosta doza krvi – rekli su u Crvenom krstu.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender