06. 12. 2021.
“Nema ruske vojske u Ukrajini”

“Nema ruske vojske u Ukrajini”

“Nema ruske vojske u Ukrajini”

Peskov je naglasio da su apsurdni navodi o prisustvu ruske vojske u toj zemlji.

“Te tvrdnje su apsurdne, tamo nema ruskih vojnika”, rekao je Peskov novinarima, prenio je Rojters.

On je sugerisao da zapadne vlade namjerno ignorišu ruska uvjeravanja o tom pitanju i istakao da čovjek može samo da izrazi zbunjenost činjenicom da “oni više vole da ne čuju sve izjave ruske strane”.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da su neprihvatljivi navodi Evropske unije o ruskoj umješanosti u oružanu pobunu na istoku Ukrajine i da bi sankcije protiv Rusije bile neopravdane i kontraproduktivne.

“Krajnje je vrijeme da EU shvati da ako zaista pokušava da igra ozbiljnu i pozitivnu ulogu u smirivanju ukrajinske krize, mora da se distancira od pristrasnog pristupa, zasnovanog na podršci odredjenoj strani u konfliktu”, navedeno je u saopštenju, prenosi Itar tass.

Moskva je ocenila da su neprihvatljive “sugestije da je Rusija umiješana u naoružavanje na istoku Ukrajine, kao i pokušaji otvorenog mešanja u unutrašnja pitanja Rusije, uključujući poziv Savjetu federacije da revidira ovu ili onu odluku”.

Reagujući na najavu novih sankcija iz EU, rusko ministarstvo je istaklo da Brisel neće uplašiti Moskvu neopravdanim i kontraprodusktivnim sankcijama, pozivajući EU da se koncentriše na zajedničku potragu za rješenjem krize u Ukrajini.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender