24. 09. 2021.
Novak Đoković dobio ulicu

Novak Đoković dobio ulicu

Novak Đoković dobio ulicu

Poslije nedavnog krštenja jednog od aviona iz flote „Er Srbije“ njegovim imenom, naš proslavljeni teniser Novak Đoković dobio je i – svoju ulicu.

Ne čekajući odluku lokalnih vlasti i ostale birokratske procedure, grupa mještana sela Žiča sa periferije Kraljeva, predvođena mlađanim Dejanom Dimitrijevićem , velikim poštovaocem našeg teniskog asa, samoinicijativno je svoju ulicu nazvala imenom Novaka Đokovića i to vidno i „propisno“ obilježila.

Neko će reći da Novak zaslužuje mnogo više od našeg sokaka – trg ili bulevar. I zaslužuje, nego šta, ali mi smo htjeli da budemo prvi u zemlji koji će legendarnom asu, za života, i na ovaj način izraziti zahvalnost i priznanje za sve što je kao vrhunski sportista učinio za Srbiju i sve nas – otresito govori Dejan koji je, kao vrstan limar, sam napravio, ofarbao i na uličnoj banderi okačio tablu sa natpisom „Ulica Novaka Đokovića“ koja naprosto mami poglede mještana, pa i slučajnih prolaznika.

Ulica je, uistinu, tipično seoska, ali sa dva kilometra dužine i oko 300 domaćinstava jedna je od najvećih u selu. Samo duž ta dva kilometra „Novakove ulice“ živi više od hiljadu ljudi, dok cijelo selo koje se, inače, diči istoimenim manastirom kao stožerom srpske duhovnosti, kulture i tradicije, ima oko 7.000 žitelja.

– Zbog svega toga Dejan i ostali Žičani razmišljaju da ovih dana lokalnim vlastima dostave i pismeni zahtjev da njihova ulica – i zvanično ponese ime legende srpskog i svjetskog tenisa.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender