28. 10. 2021.

Stefanović: Podrška Vučiću za nastavak pregovora

Stefanović je najavio da će uskoro biti održana još jedna sjednica Glavnog odbora, koji bi trebalo da odluči o podršci sastavu kabineta koji će Vučić predložiti.

On je napomenuo da će sutra biti održani razgovori sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o rotirajućem predsjedniku Skupštine Srbije, dodajući da bi bilo dobro da se postigne opšta saglasnost.

“Koncept rotacije predsednika Skupštine na godinu dana značio bi veću demokratičnost te institucije, a s druge strane to bi pokazalo da naprednjacima nije stalo da po svaku cenu njihovi ljudi budu na funkcijama”, rekao je Stefanović.

On je istakao da će, ukoliko ne bude saglasnosti o tome, naprednjaci ponuditi “dobre kandidate za predsjednika”, prenose beogradski mediji.

Na pitanje o eventualnom učešću SPS-a u budućoj Vladi, Stefanović je rekao da o tome ne može ništa konkretnije da kaže jer ne zna sve detalje, ali da očekuje da će Vučić u naredna dva-tri dana imati odgovore na sve o čemu je razgovarao sa liderom socijalista Ivicom Dačićem.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender