17. 10. 2021.
Vrhovni sud ukinuo presudu Paravinji!

Vrhovni sud ukinuo presudu Paravinji!

Vrhovni sud ukinuo presudu Paravinji!

„Vrhovni sud je uvažio žalbu odbrane i ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest mjeseci“, rekao je za 24 sata portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Paravinji će se, tako, ponovo suditi za ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, a novo suđenje se očekuje za mjesec dana.

Presuda je ukinuta zbog toga što Vrhovni sud smatra da je Sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje u tom dijelu presude.

Dovode u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je li moglo biti teškog ubistva s ciljem da se prikrije to silovanje. Iako se iz obrazloženja može zaključiti kako Vrhovni sud ne spori da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, na ponovljenom suđenju valjaće presuditi je li kvalifikacija ubistva – teško ili „obično“, piše Šibenik.in.

Paravinja je 19. oktobra 2012. proglašen krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić, te pokušaj silovanja Omišanke M. D. Za pokušaj silovanja Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubistvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperice Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender