Vučić: Gubitaši, živjeli ste kao bubreg u loju, dosta je bilo!

Vučić: Gubitaši, živjeli ste kao bubreg u loju, dosta je bilo!

Vučić: Gubitaši, živjeli ste kao bubreg u loju, dosta je bilo!

Vučić je, obraćajući se članovima Glavnog odbora stranke, rekao da srpska javna preduzeća donose gubitke, iako imaju monopolski položaj, navodeći primjer “Srbijašuma” i Državne lutrije Srbije.

– Za tri godine uspeli su u Državnoj lutriji da naprave gubitak od 1,5 miliona evra, to je jedinstven slučaj u svetu, na celoj kugli zemaljskoj, kao i Srbijašume. Imate kocku pod svojom kontrolom i imate gubitak, imate šume kao prirodni resurs, i u gubitku ste, kako je to moguće – upitao je Vučić.

On je rekao i da država na ovaj ili onaj način upumpava 150 miliona evra u Železnice, a da preduzeće posluje s gubitkom te “železnicu de facto nemamo“.

Govoreći o poslovanju EPS-a, Vučić je objasnio da menadžment tog preduzeća tvrdi da ima dobitak od 200 milijardi, ali da, kad im se kaže da taj novac prebace države, “odgovaraju da nemaju keš”.

– Kažete im dajte za sledeću godinu, odgovaraju – za sledeću godinu planiramo gubitke. A šta je bilo od razvojnih projekata, investicija – ništa – naveo je Vučić, dodajući da je slična situacija u svim preduzećima.

Pomenuvši direktore koji od države pokušavaju da sakriju gubitak, da bi imali više para za sljedeću godinu, umjesto da daju novac u budžet, Vučić je poručio:

– Pa niste postavljeni tamo da biste vodili svoje firme, već da bi za državu donosili pare, a ne da živite kao bubreg u loju, dok građani nemaju – zaključio je Vučić.

Navodeći da nije normalno da su plate u javnim preduzećima dva puta veće nego u privatnim, i to ne zato što su zaposleni tu pametniji, već što je država omogućila monopol, Vučić je rekao da se ne plaši pretnji štrajkom i sindikatima, a ni socijalnog bunta, jer mu je savjest čista.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender