27. 09. 2021.
Zbog krize pojeftinili silikoni

Zbog krize pojeftinili silikoni

Zbog krize pojeftinili silikoni

Ekonomska kriza natjerala je ljekare u Bosni i Hercegovini da snize cijene svojih usluga, pa poželi li ko da poveća grudi može to da obavi za pola uobičajene cijene, prenosi danas “Dnevni avaz”.

Sarajevski dnevnik navodi primjer jedne privatne hirurške klinike iz Sarajeva koja je odlučila da damama zainteresovanim za ugradnju implantata ponuditi da zahvat obave po cijeni do 3.000 maraka (1.500 evra), umjesto ubičajene duplo veće cijene.

Vlasnik klinike Mirsad Alić, specijalista anesteziologije i reanimacije, tvrdi da je riječ o izuzetno povoljnoj ponudi jer bi, recimo, u Hrvatskoj takva intervencija stajala nešto više od 3.800 evra.

“Rasprodaja” implantata za grudi u ovoj sarajevskoj klinici počela je u martu i planirano je da traje do kraja maja, ali se sagovornik “Avaza” požalio da uprkos povoljnostima koje nudi klinika posao baš i nije “krenuo” – javile su se samo dvije pacijentkinje koje su se i podvrgle operaciji.

“Imamo mnogo poziva zainteresovanih žena…no njihov dolazak izostaje”, kaže Alić, uz zaključak da je i cena od 1.500 evra za većinu zainteresovanih u BiH previsoka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender