28. 10. 2021.
Suđenje Miškoviću u četvrtak

Nastavlja se suđenje Miškoviću

Suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, danas će biti nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu.

Miroslav i Marko Mišković, Đurašković, direktor “Šer korporacije” Rista Ristić, predsjednik Upravnog odbora PZP “Niš” Milutin Gašević završili su sa iznošenjem svoje odbrane u decembru 2013., odnosno februaru 2014. godine, a danas bi to trebalo da učine i ostali optuženi.

Na optuženičkoj klubi su i bivši direktor PZP “Niš” Zoran Mihailović, predsjednika Skupštine akcionara PZP “Niš” Darko Jevtić, akcionar u tom preduzeću Zoran Kaitović, bivši direktor “Delta brokera” Predrag Filipović, bivši direktora kompаnije “Mera invest” Živojin Petrović i Jadranka Bardić.

Optužnica ih tereti da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet za 472 miliona dinara.

Svi optuženi brane se sa slobode.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender