Selaković: Pravimo vladu nacionalnog spasa

Prema njegovim riječima, to će biti prva vlada, poslije više od 10 godina, na čijem čelu će biti “izuzetno jaka politička figura”.

Selaković je, gostujući na RTS, rekao da je dobrim dijelom izvjesno koje će stranke ući u vladu, budući da su finalizovani gotovo svi detalji sa SVM, koja će imati državne sekretare, da se čeka da SPS na svojim stranačkim organima donese odluku o ulasku u vladu, a da je “suverena odluka NDS da sebi zatvore vrata”.

On je rekao da će i SPS najverovatnije biti u vladi, ali nije govorio o detaljima, navodeći da “neke od detalja ne zna, a da ne želi da iznosi delimične podatke”.

Upitan da li će biti potpisani klasični koalicioni sporazumi, Selaković je rekao da je već najavljeno da će sredinom sljedeće sedmice biti potpisan koalicioni sporazum sa SVM i da pretpostavlja da će tako biti i sa drugim partnerima.

Upitan da li će funkcioner NDS Miodrag Rakić biti u vladi, Selaković je podsjetio da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić ranije jasno rekao da se neće parcijalno razgovarati ni sa kim iz NDS ili neke druge stranke.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender