28. 09. 2021.
Grijanje 24 časa od 25. decembra

Grijanje 24 časa od 25. decembra

Topli radijatori do 1. maja

“Toplana” će, iako je juče i zvanično završena grejna sezona, nastaviti da isporučuje toplotnu energiju sve do 1. maja, ali samo u danima sa niskim temperaturama.

Puštali smo grijanje juče iako je zvanično kraj sezone. Puštaćemo i ubuduće ako bude bilo potrebno, jer su najavljene niske temperature – rekla je portparol “Toplane” Žaklina Mijatović i naglasila da neće dozvoliti da se građani smrzavaju.

Dužnost nam je da do 1. maja budemo u pripravnosti, ali u danima kada budu visoke temperature nećemo grijati – podvlači Mijatovićeva i dodaje da poslije tog datuma neće biti puštano grijanje jer počinje redovan godišnji remont i ispuštanje vode iz sistema.

Predsjednik savjeta MZ Borik Rade Trivić potvrdio je riječi Mijatovićeve.

Vrijeme je juče bilo hladno, ali radijatori su bili topli. Ne mogu se požaliti na rad “Toplane” u sezoni koja je na izmaku – naglasio je Trivić.

U MZ Obilićevo smatraju da bi “Toplana” trebalo da grije svaki dan do 1. maja bez obzira na kojem je podjeljku živa u termometru.

Grijanje je juče pušteno oko devet časova. Nije nam bilo hladno, ali s obzirom na to da je “Toplana” uštedjela na relativno blagoj zimi, trebalo bi da zbog starijih osoba i djece grijanje puštaju svaki dan do 1. maja. Noći i jutra su još dosta svježi – rekao je predsjednik savjeta MZ Obilićevo Oliver Gačić.

I u naselju Starčevica, iz kojeg je do sada upućen najveći broj žalbi na kvalitet grijanja, isporuka toplotne energije bila je uredna.

– Radijatori su topli – rekao je mještanin tog naselja Darko Grajić.

Plan

Žaklina Mijatović je naglasila da će u periodu između dvije grejne sezone učiniti maksimalne napore da budu otklonjeni svi kvarovi koji su u toku ove sezone dovodili do problema u isporuci toplotne energije.

Tako je, između ostalog, u planu da se do početka nove grejne sezone u funkciju stave dvije periferne kotlovnice, u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender