06. 12. 2021.

FK Borac: Zašto nas svi napadaju

Fudbalski klub Borac nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a novoizabrana uprava kluba, kao i one prethodne, muku muči sa dugovanjima koja svako malo dovedu u pitanje i takmičenje u Premijer ligi BiH.

Nezadovoljstvo stanjem u klubu izrazili su i navijači Borca, popularni “Lešinari” istakavši na utakmici protiv Rudar Prijedora transparente “Licenca za Evropu, pomoćni tereni, obezbjeđene finansije = 0” i “Uprava napolje”, a slogan sa posljednjeg transparenta skandiran je nekoliko minuta tokom utakmice.

Uprava Borca je danas izdala saopštenje u kojem se, između ostalog, pita zašto ju napadaju i negira da je odgovorna za neispunjavanje uslova za dobijanje evro-licence, kao ni za to što nema pomoćnih terena, a ni za činjenicu da je klupska kasa prazna.

Saopštenje FK Borac prenosimo u cjelosti:

“Već prvih dana preuzimanja Kluba od strane aktuelnog predsjednika, Uprave I direktora napadnuti smo od bivših funkcionera kluba, pojedinih novinara I navijača. Pitamo se ‘Zašto?’

Da li smo pogriješili što smo donijeli novi statut i uskladili ga sa statutoma FIFA I UEFA?

Da li smo pogriješili što smo pred sportsku javnost iznijeli čistu sliku u kojoj se klub nalazi?

Da li smo pogriješili što smo uredili odnose u radnoj zajednici , kao i u omladinskoj školi?

Da li smo pogriješili što smo ušli u proceduru izgradnje pomoćnih terena?

Da li smo pogriješili što na svoje ulaze postavljamo bar kod čitače i uspostavljamo potpunu kontrolu nad prihodima od ulaznica?

Da li smo pogriješili što smo platili kazne Fudbalskom savezu BiH, za igrače koji su nas tužili i time spriječili suspenziju kluba?

Da li smo pogriješili što smo se riješili viška igrača koji nisu zadovoljavali potrebni kvalitet?

Da li smo pogriješili što smo isplatili 4 plate igračima prve ekipe, 2 plate radnoj zajednici i 2 plate trenerima omladinske škole?

Da li smo pogriješili što smo obaveze kluba za ovaj kratak period umanjili za 1.300.000,00 KM?

Da li smo pogriješili što smo napravili reprogram sa šestero povjerilaca i deblokirali račun od pomenutih?

Da li smo pogriješili što smo organizivali skaut službu koja već sada radi na pripremi za selektovanje svih naših selekcija za narednu sezonu?

Da li smo pogriješili što smo donijeli odluku da izradimo sve pravilnike kluba potrebne za njegovo funkcionisanje?

Da li smo pogriješili što smo počeli vraćati ugled kluba kod privrednih subjekata i nadamo se budućih sponzora za sve naše selekcije?

Da li smo pogriješili što smo po prvi put u istoriji kluba napravili popis svega onoga što mu pripada i evidentirali to u našoj arhivi?

Da li smo pogriješili što smo uredili odnose kada je u pitanju dokumentacija između radne zajednice, knjigovodstvenog servisa, poslovnih banaka , zonda PIO i MIO, kao i Poreske uprave?

Ako fudbalska, sportska i sva druga javnost smatra da smo na pogrešnom putu, ova Uprava koja tek odnedavno vodi ovaj klub spremna je da prihvati odgovornost i prepusti da ga vode neki drugi.

Za sve pomenute radnje i negativnosti koje su dovele do trenutnog ovakvog stanja u klubu nisu krivi ni predsjednik, nijedan član uprave, kao ni direktor kluba.

Ova uprava nije odgovorna što klub nije obezbijedio licencu zbog predhodno nagomilanih dugovanja.

Ova uprava nije odgovorna što do sada nisu izgrađeni pomoćni tereni i što je kasa kluba prazna.

Ova uprava želi samo dobro klubu, a Vi procjenite da li ona zaslužuje povjerenje koje je dobila od svoje Skupštine”.

Saopštenje je potpisao predsjednik Borca Draško Ilić, a direktor kluba Robert Zrilić na pres konferenciji pred odlazak na utakmicu u Široki Brijeg objašnjavao je razloge za pisanje ovakvog saopštenja.

“Saopštenje je pregled dešavanja zadnjih 15-20 dana otkako je ova uprava došla u klub, pregled našeg bitisanja i rada iz kojeg se vidi šta smo uradili, šta imamo namjeru da radimo i na kakve probleme nailazimo kada su u pitanju te pravne zevrzlame, dugovanje prema igračima i sve moguće blokade. Ne želimo da se upuštamo u bilo kakve komentare, niske udarce sa klubovima. Rudar Prijedor je klub sa imenom i prezimenom, sa tradicijom, ne želimo da polemišemo na taj način a bilo je tamo dezinformacija.Naš predsjednik kluba je angažovao sve resurse u klbuu da obezbijedimo kao pravi domaćini da budu smješteni u loži, da budu ugošćeni, a zašto to nije bilo tako nije kriva uprava Borca”, rekao je Zrilić.

(MONDO)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender