24. 09. 2021.
U subotu se otvara konkurs za Demofest

U subotu se otvara konkurs za Demofest

Jelen Demofest: Prijavilo se 457 bendova

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, Hrvatske i BiH, što dokazuje da ove zemlje imaju najrazvijeniju demo scenu. Iz Srbije je stiglo 197, Hrvatske 119, a BiH 116 prijava. Iz Slovenije je stiglo 14 prijava, Crne Gore 7, a iz Makedonije 4.

«Izuzetno samo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jedno prijavu dobili mail u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar «upasti» na Demofest. Zato mi postojimo,» istakla je gđa Brana Janković, direktor festivala.

Šestočlani žiri će do 15.06. preslušavati 914 pristiglih numera i ocjenjivati ih, a nakon toga ćemo, na osnovu pristiglih glasova, odrediti kojih 30 bendova će nastupiti na Jelen Demofestu od 17. do 19. jula na još uvijek nepoznatoj lokaciji u Banjaluci. Rezultati konkursa I imena članova žirija će biti objavljeni 15.06. na zvaničnoj stranici festivalawww.demofest.org.

A dok čekamo da šestočlani žiri odabere 30 najboljih koji će se predstaviti publici Jelen Demofesta u Banjaluci, otvorili smo malo drugačije glasanje.

U saradnji sa Jelen pivom pokrenuli smo glasanje na oficijelnoj stranici festivala (www.jelendemofest.org) u okviru kojeg publika ima priliku da glasa za dosadašnje pobjednike festivala iz proteklih 6 godina. Situacija na vrhu liste se mijenja iz trenutka u trenutak, a prva tri benda sa najviše glasova publike dobiće priliku da u junu sviraju u Banjaluci, zahvaljujući Jelen pivu.

Glasajte i vi za svoj omiljeni Jelen Demofest bend i pružite mu priliku da ponovo zasvira u gradu iz kojeg je započeo put afirmacije.

(Istinito)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender