30. 11. 2021.

Otvoren vatrogasni dom u Dervišima

U prisustvu brojnih gostiju, početak rada ovog doma ozvaničili su direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te komandir vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić.

Pozdravljajući prisutne, Gavranović je rekao da su pripreme za gradnju objekta počele krajem 2012. godine, a da su sredstva za obezbijeđena u potpunosti iz budžeta grada.

“I na ovom i na postojećem pultu sada imamo dovoljno moćnu jedinicu koja može brzo reagovati u slučaju bilo kakve opasnosti po imovinu građana ili privrednih subjekata. Izgradnjom ovog doma sigurno mogu biti zadovoljni ne samo građani nego i privrednici koji u ovom dijelu Banjaluke grade poslovne objekte”, istakao je Gavranović.

On je naglasio da je objekat savremeno opremljen, a da će osim za boravak i rad vatrogasaca, služiti i za dalju obuku. Ovom objektu trenutno su na raspolaganju četiri vozila za gašenje požara.

Vatrogasna jedinica u Banjaluci postoji od 1928. godine, a danas je veličine brigade sa oko 100 profesionalno angažovanih vatrogasaca.

Vatrogasci u Banjaluci raspolažu i sa 28 vozila za gašenje požara, a smješteni su na lokaciji u centru grada i na banjalučkom aerodromu.

Vatrogasci rade u četiri smjene, a oprema kojom raspolažu dovoljna je za gašenje više požara istovremeno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender