06. 12. 2021.
Banjaluka: Elektronski dnevnici donijeli bolji uspjeh i manje izostanaka

Banjaluka: Elektronski dnevnici donijeli bolji uspjeh i manje izostanaka

Banjaluka: Elektronski dnevnici donijeli bolji uspjeh i manje izostanaka

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Banjaluka Dušan Mišljenović je rekao da je uvođenjem tih dnevnika povećana i kontrola roditelja nad učenicima.

Uvođenjem ovog sistema roditelji su stalno u prilici da vide napredovanje svoje djece. Takođe, mogu da vide da li je dijete bilo odsutno sa nekih od časova – kazao je Mišljenović. Dodaje da je jedna od pozitivnih strana i to što će dnevnici doprinijeti bržoj obradi dokumentacije za štampanje svjedočanstava na kraju školske godine.

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić kaže da sistem uvođenja elektronskih dnevnika nije smanjio interesovanje roditelja za dolazak u školu.

– Roditelji i dalje redovno dolaze na roditeljske sastanke i informacije kod razrednih starješina, ali i aktivno prate rad svoje djece putem elektronskog dnevnika – kazao je Jagodić.

Bogdana Irić, majka učenice koja pohađa Ekonomsku školu, kaže da joj je uvođenje elektronskih dnevnika u školu koju pohađa kćerka olakšalo praćenje rada i uspjeha djeteta.

Često uđem u elektronski dnevnik da pogledam kćerkine ocjene i ovakva olakšica je za svaku pohvalu – kazala je ona.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kažu da je prevashodna namjena elektronskih dnevnika ostvarivanje neposrednog i svakodnevnog kontakta sa roditeljima.

– Na ovaj način poboljšavamo komunikaciju nastavnika, učenika i roditelja – ističu u resornom ministarstvu i dodaju da je iz Razvojnog programa RS za uvođenje elektronskih dnevnika u 25 škola u RS izdvojeno 1,48 miliona maraka.

Spisak škola

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS su rekli da su elektronski dnevnici na području grada uvedeni u osnovnim školama “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Vuk Karadžić”, “Branko Ćopić” i “Branko Radičević”.

Da imaju te dnevnike mogu da se pohvale i srednjoškolci koji pohađaju Gimnaziju, Elektrotehničku školu “Nikola Tesla”, Medicinsku školu, Ekonomsku školu, Poljoprivrednu školu i privatnu srednju školu “Gaudeamus”.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender