Ferer izbacio Nadala!

Ferer izbacio Nadala!

Ferer izbacio Nadala!

Ferer je u tom duelu slavio sa 7:6 (7:1), 6:4, i igraće u polufinalu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je pobijedio Miloša Raonića iz Kanade sa 7:6, 6:2.

Poslije Nadala i Ferera na Centralni teren u Kneževini izlaze Švajcarac Rodžer Federer i Žo-Vilfred Conga iz Francuske, a potom je na program duel Novaka Đokovića i Giljerma Garsija-Lopesa.

Ferer je od početka meča kontrolisao rezultat, odmah je poveo sa 2:0, ali se tada Nadal probudio. Do šestog gema viđena su po dva brejka na obe strane, a potom su obojica počeli sa boljim servisima i set je ušao u taj-brejk. Stariji od dvojice Španaca tada je odigrao bolje i koncentrisanije, lako je došao do 6:1 i iskoristio je prvu set loptu kada je Nadal poslao lopticu u mrežu.

U drugom setu, poslije sigurnih servis gemova za 1:1, Ferer je došao do brejka, a potom je održavao svoju prednost do 5:2, kada je ponovo oduzeo servis Nadalu. Prvi reket svijeta je baš kada je Ferer servirao za meč uspio da mu priprijeti, dođe do brejka, a potom i smanji na 5:4. Međutim, već u sljedećem gemu, uprkos malim problemima, Ferer je završio meč za plasman u polufinale.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender