06. 12. 2021.
Tucanijada u Mokrinu: Japanska sablja provjerava da li je jaje pravo!

Tucanijada u Mokrinu: Japanska sablja provjerava da li je jaje pravo!

Tucanijada u Mokrinu: Japanska sablja provjerava da li je jaje pravo!

Danas je organizovano farbanje jaja, a u nedelju će biti održano i takmičenje u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

Ova jedinstvena manifestacija je dio “Vaskršnjih svečanosti u Mokrinu”, koje ugoste veliki broj turista, a obuhvata manifestacije kao što su izložbe, takmičenja, konjičke trke i sportske manifestacije.

Manifestacija se održava svake godine u trajanju od tri dana Veliki petak, Velika subota i Uskrs. Okupljaju se oni koji misle da je njihovo kuvano jaje najtvrđe, a po sistemu eliminacije se stiže do finala. Bogat prateći program čini ovu manifestaciju privlačnom ne samo za žitelje opštine nego i za goste.

Svake godine okuplja sve više i više “takmičara” u banatsko selo Mokrin, rodno mjesto Miroslava Antića i  mnogih drugih umjetnika.

Da je riječ o ozbiljnom i svetski priznatom takmičenju, govori činjenica da prije izlaska na dvoboj sa protivnikom, takmičarsko jaje prolazi tročlani žiri koji ustanovljava da je isto regularno, jer samo se mogu takmičiti sa kokošijim jajima, bez obzira, što je ovo banatsko selo poznato i po velikom broju gusaka.

Sablja sječe jaje!

Zvanični prvak se proglašava tek kada se pobjedničko jaje prepolovi specijalnom sabljom iz Japana i kada takmičar i Predsjednik žirija, pojedu po jednu polovinu jajeta – i ako obojica prežive, znači da je jaje bilo ispravno, takmičenje regularno i može se zvanično proglasiti pobjednik svetskog prvenstva.

Pobjedni nosi titulu ”Prvak svijeta u tucanju farbanim jajima”.

(Kontakt radio)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender