Đorđević: Nikad stranac u timu

Đorđević: Nikad stranac u timu

Đorđević: Nikad stranac u timu

Đorđević je prije nekoliko meseci preuzeo funkciju selektora od Dušana Ivkovića, a prvo takmičenje koje ga čeka na novom poslu je Svjetsko prvenstvo u Španiji.

U uskršnjem intervjuu za „Sportski žurnal“, Đorđević je rekao da će na spisku za pripreme biti novih imena, a na pitanje da li će biti stranaca odgovorio je:

Nikada, da li ovi kod nas zaslužuju da igraju u reprezentaciji Srbije?“.

Đorđević je istakao da je posljednjih mjeseci pratio veliki broj igrača, ali je po igrama izdvojio Zorana Ercega, koji brani boje Galatasaraja.

„’Javio mi se’ Zoran Erceg svojim igrama. Konstantno je na visokom nivou, gotovo cijele sezone. To je kontinuitet koji želim. On je izuzetan primjer igrača koji se vratio poslije povrede i vrhunski igra“, naglasio je Đorđević.

Selektor ’orlova’ je takođe istakao da je problem što se nekolicina igrača povrijedila, ali da se pri određivanjem šireg spiska za Španiju ne rukovodi samo formom.

„Pratim formu oko 35 igrača, njihovo ponašanje, kontinuitet, zastupljeni su svi aspekti selekcije. Neophodna je vizija, predviđanje ko kada može da pruži, ne samo sada, već i za tri do pet godina. Ne rukovodimo se samo trenutnom formom. Odabir je možda težak, ali lakši nego ono što ide pre njega“, istakao je Đorđević.

(b92, Sportski žurnal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender