30. 11. 2021.
Horoskop i novac: Blizanci stalno u dugovima, lavovi vole da troše, a djevice štediše

Horoskop i novac: Blizanci stalno u dugovima, lavovi vole da troše, a djevice štediše

Horoskop i novac: Blizanci stalno u dugovima, lavovi vole da troše, a djevice štediše

Prilično smo različiti kada je u pitanju novac, to je jasna stvar, no kod zodijaških znakova je ta razlika još izraženija. Dok jedni pametno raspolažu novcem, drugi će potrošiti i zadnji dinar na komfor. Da li prepoznajete svoje karakteristike među znakovima?

Ovan

ovanSa Ovnovima nikad ne znate na čemu ste, jer prema novcu imaju prilično djetinjast odnos. U stanju su da sebi ispunjavaju ekstravagantne hirove i novac uglavnom troše na sopstvena zadovoljstva. Kada ih uhvati “napad” darežljivosti, onda troše na sve strane, kupuju sebi i drugima poklone, ostavljaju pozamašne svote u kladionicama. Najbolje bi bilo da im se zabrani kreditna kartica. Novac se lijepi na njih, pa su zato i česti dobitnici lutrije. Čak i kada nemaju novca, ostavljaju utisak da ga imaju dovoljno.

Bik

bikBikovi vole da dižu paniku kako treba štedjeti novac, ali im rijetko to polazi za rukom. Vole luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, lijepo uređen dom, lijepu garderobu, nakit… Kako da onda uštede? No, Bikovi svoje finansije stiču vrijednim radom i lakše im je da planiraju nove poslove i zasuku rukave nego da sebi uskrate sitna (ili krupna) zadovoljstva.

Blizanci

blizanciPripadnici ovog znaka vole da troše, a kada i nemaju dovoljno novca, uvijek će se naći neko ko će im pomoći ili će se sami nekako snaći. Često pozajmljuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvijek su u dugovima, osim ako im podznak nije u nekom zemljanom znaku. Mogu da budu prilično hiroviti i da troše na nepotrebne stvari. Vole da kupuju jeftine nepotrebne sitnice, ali ne žale za novcem koji potroše na dom i udobnost.

Rak

rakIako su na glasu da su štedljiv znak, imaju prilično ekstravagantan odnos prema novcu, ali znaju da ga rasporede. Štede, ali će sebi kupiti nešto što već dugo žele ili će otputovati negdje. Vole novac i paze gde su šta potrošili, ali se hvale da im do novca nije stalo. Prije će da odaberu posao koji je dobro plaćen, nego onaj u kojem uživaju. Žene Rakovi često dolaze do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

Lav

lavLavovi su na glasu kao znak koji voli da troši. Žene Lavovi će sebi uvek da priušte neki posljednjih modni hit, o kakvoj god krpici da se radi, a muškarci će rado da potroše na dobru sportsku opremu, skupocjen automobil ili bilo šta što im pruža udobnost. Čim im legne plata, naći ćete ih u prvoj poslastičarnici, knjižari, sportskim prodavnicama… Često izvode partnera na večeru, kupuju djeci gomilu poklona, a onda kukaju kako su previše potrošili.

Djevica

djevicaIako djeluju jako skromno, i izgledom i ponašanjem, Djevice vole glamur i za ostvarenje svojih snova štede koliko god dugo je potrebno. Često su to putovanja ili vrijedan umjetnički predmet. Imaju sreće, pa im nije teško da pronađu novi posao kad zatreba. Vole da troše na prijatelje, često časte u restoranima i kafićima i nikad neće zažaliti zbog toga. Djevice jako dobro znaju u šta ulažu, iako to rade intuitivno.

Vaga

vagaVage jako vole novac. I ne samo da vole novac, nego ga smatraju simbolom udobnosti, pa ga troše na putovanja, kozmetičare, skupe kreme, kvalitetnu obuću i ugodne izlaske. U stambeni prostor ne ulaže toliko puno, ali ako je već prisiljena da sređuje, težiće funkcionalnosti, a ne glamuru. Izvan kuće Vage su pomalo snobovi, a u domu traže konformizam, najnovije tehničke uređaje i sve ono što će im olakšati svakodnevnicu.

Škorpija

skorpijaOvo je pravi biznismen u Zodijaku. Pravi je maher u financijskim transakcijama, voli rizik, a novac doživljava kao rulet i uživa u tome što nikad ne zna da li će biti na gubitku ili dobitku. Novac je Škorpiji poput afrodizijaka, podiže im adrenalin pa nije ni čudo da je ovo najčešći znak među uspješnim biznismenima. Voli da poklanja i velikodušan je.

Strijelac

strijelac 1Ako će iko da izgubi kartice ili novčanik, onda je to sigurno Strijelac. Ipak, on će i brzo da se snađe. Ne postoji znak koji je u stanju više da zabrlja sa novcem i lakše da se snađe od njega. Oko sebe uvijek ima ljude koji mu pomažu iako ništa ne traži. Ako želi, u stanju je da zgrne čitavo bogatstvo. Od novca mu je važniji društveni mir. Ako dobije na lutriji, vjerovatno ćete ga naći za šankom kako časti.

Jarac

jaracKad je u pitanju novac, Jarčevi su posebni – ili skroz opušteni ili izbezumljeni. Često ne znaju da se nose sa tim ekstremnim osjećajima pa pokušavaju da pronađu zlatnu sredinu. Osnovni cilj im je da pronađu pristojno plaćen posao da mogu normalno da žive, ali najviše uživaju da rade nekoliko poslova odjednom. Novac najviše troše na djecu, sitna lična zadovoljstva ili trajne vrijednosti poput nekretnine, nakita, slike…

Vodolija

vodolijaOvo je znak za koji nikada nećete biti sigurni da li ima ili nema, a vrlo vjerovatno ni sama Vodolija to ne zna da procjeni. Ona ne zna da kontroliše svoje izdatke i prihode, uvijek nešto kalkuliše, planira, ulaže, pozajmljuje… Spremna je na poslovni rizik i na kombinacije koje drugim ljudima djeluju kao da su na granici razuma, ali ona uz sebe uvijek ima prijatelje koji će rado pomoći. Vodolije su darežljive prema djeci i kada je u pitanju uređenje doma.

Ribe

ribeRibe su prilično haotične kada je u pitanju kontrolisanje novca, no imaju dosta sreće sa njim pa će često biti darežljive, čak i rasipne. Astrolozi im savjetuju da budu umjerenije. Neki pripadnici ovog znaka znaju da odu u drugu krajnost i žive skromno samo da ne bi torali previše da rade. Često igraju igre na sreću, a posao ne biraju prema sopstvenom komforu.

(Tportal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender