Najveće gužve u Gradišci i Gradini

Najveće gužve u Gradišci i Gradini

Najveće gužve u Gradišci i Gradini

– Na graničnom prelazu u Gradišci na izlazu iz BiH čeka se oko 30 minuta dok se na ulazu u državu čekalo i do sat vremena. Na graničnim prelazima Brod i Donja Gradina takođe je povećana frekvencija putnika i vozila, a čeka se oko 45 minuta – rekli su u kancelariji Granične policije BiH.

Oni koji žive i rade u inostranstvu, a planiraju posjetu BiH, ili oni koji za vaskršnje praznike putuju iz BiH ove sedmice će se, po svemu sudeći, morati naoružati strpljenjem.

Već u petak su se mogle naslutiti tradicionalne kilometarske gužve i čekanja nekoliko časova na prelaz preko granice.

Stanovnici koji stižu iz inostranstva kažu da su ogorčeni na samu pomisao da ih kada krenu na odmor u rodne krajeve, čekaju višečasovne gužve.

– Svake godine dolazim, i u Gradišci zatičem isti scenario. Uz ogromne gužve koje se stvaraju tokom dana, tada nadležni povećavaju i kontrolu vozila, te znam da na prelazak mosta čekam i po nekoliko časova. Sa ovim problemom nadležni treba da se pozabave i riješe ga nekako sa povećanim brojem službenika – rekao je Nikola Š. iz Gradiške koji boravi u Njemačkoj.

Na graničnom prelazu Gradiška mogu se vidjeti duge kolone vozila slovenačkih, njemačkih, austrijskih i švajcarskih tablica.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender