19. 01. 2022.
“Stupovi” snimili spot za novu vaskršnju pjesmu (VIDEO)

“Stupovi” snimili spot za novu vaskršnju pjesmu (VIDEO)

“Stupovi” snimili spot za novu vaskršnju pjesmu (VIDEO)

U sklopuakcije “Obnovimo sebe, podignimo Stupove”, muzički sastav “Stupovi” je i ove godine snimio novu pjesmu i spot povodom Vaskrsa – “O, Isuse, slatki spasitelju”.

Njen tekst objedinjuje nekoliko pjesama vladike Nikolaja Velimirovića, a muziku i aranžman uradio je Andrej Andrejević. Spot je sniman četiri dana na nekoliko lokacija u Beogradu (OŠ “Jelica Milovanović”, Vaznesenjska crkva, manastiri Vavedenje, Rakovica i Slanci, Skadarlija, Milošev konak…). Osim članova “Stupova”, u spotu režisera Dragana Đorđevića, igraju i članovi KUD “Prelo”, tu je i frulaš Milinko Ivanović Crni, kao i glumci Miloš Biković, Brankica Sebastijanović i Nebojša Ilić Cile.

Uživala sam na snimanju sa divnim ljudima – rekla nam je Brankica Sebastijanović. – Cijela ideja realizovana je sa mnogo ljubavi, a svim pravoslavnim hrišćanima želim srećan Vaskrs, da mi srca budu ispunjena radošću i uvek budu okruženi dragim ljudima!

Kompozitor pjesme Andrej Andrejević kazao je da “O, Isuse, slatki spasitelju” ima za cilj da riječ Hristovu useli u nas i tako oradosti duše naše:

– Sveti Nikolaj Srpski preporučivao je hrišćanima da na skupovima pjevaju duhovne pjesme i psalme. Velika je sila u pjesmi, jer duhovne umiruju i sjedinjuju ljude, pišu Novosti.

http://www.youtube.com/watch?v=h-Gq_a4E42o

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender