Raka Marić: Tražio sam od Tife da preda mnom uradi test na drogu!

Raka Marić: Tražio sam od Tife da preda mnom uradi test na drogu!

Raka Marić: Tražio sam od Tife da preda mnom uradi test na drogu!

Mada se početkom marta najavljeno da će najveća jugoslovenska rok grupa “Bijelo dugme” u septembru proslaviti 40 godina od osnivanja serijom koncerata širom bivše SFRJ, iskrsli su problemi koji prijete da prerastu u skandal.

Naime, sukob je izbio između menadžera Rake Marića i pjevača Mladena Vojičića Tife. Tifa je početkom aprila dobio na potpis ugovor od 14 tačaka sa “Mjuzik star prodakšnom” iza kojeg stoji Marić i trebalo da ga potpiše do 10. aprila.

Odbio je, nezadovoljan visinom honorara (30.000 evra) i zahtjevao da mu se učešće na svakom od predstojećih koncerata reguliše posebnim ugovorom, a da mu u statusu piše “slobodni umjetnik”. Takođe, uslovio je da ga na koncertima prati sopstveni bend.

Marić je onda od Tife tražio da “zbog rizika cijelog projekta i iskustva sa ranije turneje” uradi test na narkotike u Beogradu, zbog moguće manipulacije. Tifin advokat je dostavio Mariću test urađen u Sarajevu, po kome je pjevač negativan na amfetamine, kokain, marihuanu, hašiš, heroin, morfijum i ekstazi. Na sve to, kompletnu prepisku dostavio je jednom bosanskom portalu.

Na pitanje da li će Tifa nastupiti sa “Dugmićima”, ako finansijska situacija dozvoli održavanje rođendanskih koncerata, Raka Marić je u ponedJeljak za Novosti rekao:

– Ako bude koncerata, biće bez Tife! U ova krizna vremena, nudim mu posao da može pristojno da živi, a on odbija. Hoće preko hljeba pogače. Naravno da sam tražio da se test na droge uradi u Beogradu u mom prisustvu, poučen ne samo prethodnom turnejom, već i onom iz 1985. Nedopustivo je što je objavio povjerljivu poslovnu prepisku. To samo pokazuje koliki je profesionalac. Ako “Dugme” u septembru krene na jubilarnu turneju, imaće samo jednog pjevača.

Kog, Marić nije hteo da otkrije. Sa druge strane, Tifa kategorično odbija bilo kakav komentar u vezi s “Bijelim dugmetom”.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender