27. 09. 2021.
Priština pokušava da podijeli Srbe

Vulin: Osnivanje suda dokaz da su Srbi bili žrtve

On je rekao da Zakon o osnivanju tog suda nikada ne bi bio usvojen da nije potpisan briselski sporazum i da Srbija nije povratila svoj uticaj u svijetu, prenose beogradski mediji.

„Izveštaj Dika Martija je pokrenuo pitanja na koje je Srbija dugo tražila odgovore, a sada je došlo vreme da ceo svet, zajedno sa Srbijom, traži baš takve odgovore – ko su zločinci, ubice, dželati Srba na Kosovu i Metohiji“, istakao je Vulin.

On je dodao da je međunarodna zajednica, aktivnim učešćem u procesima i istrazi, potvrdila da na Kosovu i Metohiji ne postoji politička volja da se riješi problem ratnih zločina.

„Pre uplitanja međunarodne zajednice u problem ratnih zločina na Kosovu i Metohiji imali smo slučaj Ramuša Haradinaja u okviru kojeg je što ubijeno, što nestalo, što promenilo mišljenje više od 30 svedoka i veoma je važno što će se sam postupak dobrim delom odvijati van Kosova i Metohije, prvenstveno zbog bezbednosti svedoka“, zaključio je Vulin.

Kosovska skupština usvojila je danas zakone o produženju mandata Euleksa i osnivanju specijalnog suda za istragu ratnih zločina koje su počinili pripadnici takozvane OVK, a koji su navedeni u izvještaju Dika Martija.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender