22. 01. 2022.
Džoni Štulić: Smučila mi se muzika!

Džoni Štulić: Smučila mi se muzika!

Džoni Štulić: Smučila mi se muzika!

Branimir Džoni Štulić rekao je da je odustao od muzike i da se posvetio prevodu drevnih knjiga.

“Ne planiram trenutno da snimim pjesme. Dosadile su mi te stare priče o muzici, to je kao da jedeš čokoladu svaki dan, pa ti se smuči. Nisam više isti čovek kao pre 20-30 godina. Trebalo bi to svima da bude jasno”, rekao je Džoni.

Zbog muzike je, kako tvrdi, počela da ga boli kičma.

“Prestao sam da snimam muziku. Sjedio sam na drvenoj stolici, prenapregnut godinama, pa sam imao bolove u kičmi. Prestao sam da snimam, ali opet moram da sjedim kada pišem. Vjerovatno ću ubuduće morati da pišem stojeći kao Mikelanđelo. Ma trenutno me ne boli kičma, više me boli k….”, rekao je duhovito Džoni.

Trenutno prevodi “Mahabharatu” i to uglavnom noću pa se budi tek oko podneva.

“Mislim da će mi biti potrebno još pet godina da to završim. Ipak, trenutno se više bavim pisanjem “Smijurijade”. Moja djela nisu završena, sve je to više otvorena arhitektura, tako da sve dopunjavam.

Biće u “Smijurijadiji” dosta istorije. Trenutno me zanima Homer. On je morao biti pod velikim uticajem Indije. Mislim da je “Ilijadu” napisao pod uticajem “Mahabharate”, a “Odiseju” pod uticajem “Ramajane”.

Njegovi spjevovi prenosili su se oralno,, ali mislim da nije bio slijep.. “Ilijada” je toliko puna detalja da to ne bi mogao da napiše slijep čovjek koji jednostavno nije vidio. Možda je oslijepio u poznim godinama”, rekao je Štulić za Kurir.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender