24. 09. 2021.
Nova socijalistička partija se ujedinila sa NDP

Nova socijalistička partija se ujedinila sa NDP

Nova socijalistička partija se ujedinila sa NDP

Nakon potpisivanja sporazuma, Čavić je rekao novinarima u Banjaluci da vjeruje da će NDP do izbora biti respektabilna polička snaga u Republici Srpskoj.

“Ujedinjenjem sa NSP-om značajno smo ojačani. Ovo ujedinjenje predstavlja jedinstven primjer u poslijeratnoj političkoj praksi Republike Srpske, jer do sada nije bilo primjera da se političke stranke ujedinjuju u jednu novu organizaciju”, rekao je Čavić.

On je ocijenio da se ujedinjenjem političkih pratija doprinosi ukrupnjavanju političke scene i ozbiljnijem poimanju politike.

“Ujedinjenjem sa NSP-om ilustruje se i na naše stanje u Narodnoj skupštini, jer poslanički klub koji danas imamo broji pet narodnih poslanika i peti je po veličini u Skupštini”, naglasio je Čavić.

Prema njegovom mišljenju, ovo ujedinjenje doprinijeće jačanju NDP-a i cijelog opozicionog bloka koji ima namjeru da pobijedi na predstojećim oktobarskim izborima.

On je dodao da ovo nije posljednje priključenje neke političke partije NDP-u i da su u toku razgovori sa još nekim političkim organizacijama.

Nekadšnji predsjednik NSP, a sada jedan od potredsjednika NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da je NDP sada bogatiji za oko 10.000 birača, kao i za načelnika opštine Srbac. Prema njegovoj procjeni, NDP sada ima oko 55.000 potencijalnih birača za predstojeće izbore.

“Programski, ideološki, ljudski i moralno Dragan Čavić i Krsto Jandrić su najbliži ljudima u NSP-u i s toga smatramo da je biračima potrebno ponuditi istinski putokaz šta treba uraditi u oktobru”, dodao je Krsmanović, napomenuvši da se NSP, ulaskom u NDP, ničega nije odrekla.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandrić rekao je da će 30. aprila biti održan skup Saveza za promjene, kada će biti potpasan protokol o podršci i pristupanju.

“Imaćemo jednog zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Srpske, čija imena će biti objavljena nakon 15. maja”, rekao je Jandrić, koji je i član Koordinacionog odbora Saveza za promjene.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender