17. 08. 2022.
Putin spreman da pripoji Krim Rusiji!

Putin spreman da pripoji Krim Rusiji!

Putin: Težak zločin Kijeva

“Ako je režim u kijevu pokrenuo vojne akcije protiv stanovništva, to je, bez sumnje, veoma težak zločin”, rekao je Putin.

On je dodao da je situacija na istoku Ukrajine još jedan dokaz da je Rusija bila u pravu kada je podržala Krimljane, nakon što su oni odlučili da održe referendum, prenijela je stanica “Rusija danas”.

“U protivnom bismo tamo vidjeli iste stvari koje se sada dešavaju na istoku Ukrajine ili, čak, gore. To je još jedan dokaz činjenice da smo tada postupili kako treba i na vrijeme”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je dodao da upotreba sile od strane vlasti u Kijevu, koje su postavljene poslije državnog udara, znači je riječ o hunti.

“Ako su aktuelne vlasti u Kijevu to učinile, onda je to hunta. Kao prvo, oni nemaju mandat nad čitavom zemljom. Oni mogu da imaju neke elemente legitimnosti, ali samo u okviru parlamenta. Ostatak državnih tijela je ilegalan iz različitih razloga”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je rekao da bezbjednosna akcija koju su vlasti u Kijevu pokrenule ne istoku Ukrajine predstavlja “kaznenu operaciju” koja će “imati posljedice” po ljude koji donose takve odluke, uključujući međudržavne odnose.

Putin je dodao da su sankcije štetne za sve, pošto uništavaju globalnu ekonomiju i nepovoljno se odražavaju na one koji ih koriste.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender