19. 01. 2022.

Specijalnom tužilaštvu podnesen izvještaj protiv Tihomira Gligorića

“Osumnjičeni G.T, u svojstvu direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, sumnjiči se da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja tako što je od januara 2008. do juna 2013. godine protivpravno, suprotno Zakonu o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, shodno zaključenim ugovorima o zakupu stanova omogućio isplaćivanje naknada za potrebe svog i smještaja deset radnika Uprave koji su rješenjima o rasporedu zaposleni na radnim mjestima u sjedištu Uprave u Banjaluci”, pojasnila je Šoja.

Ne postupajući po pet revizorskih izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske od 2008. do 2012. godine, u kojima je ukazivano na nezakonitost isplate naknada za smještaj, G.T. se sumnjiči da je na ovaj način za sebe i deset radnika Uprave pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 248.000 KM, za koliko je oštećena Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Srna saznaje da je riječ o nekadašnjem direktoru Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Tihomiru Gligoriću.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender