30. 11. 2021.
Vučićev kabinet: Ovo su novi ministri!

Vučićev kabinet: Ovo su novi ministri!

Vučićev kabinet: Ovo su novi ministri!

Kako dan prije konačne odluke stoje stvari u Nemanjinoj 11, biće ukupno 11 članova – šest iz Srpske napredne stranke, dva iz Socijalističke partije Srbije, po jedan iz Pokreta socijalista i SDPS-a, kao i sedam nestranačkih ličnosti.

Šef naprednjaka u Skupštini Srbije Zoran Babić juče je predstavio kojih će 16 ministarstava ubuduće činiti Vladu, a mi vam donosimo i ko će biti na njihovom čelu.

Premijer Srbije, ujedno i najvažniji i najodgovorniji čovjek, biće lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Ministar finansija, koji će sigurno biti najtraženiji čovek u Srbiji u naredne četiri godine, jer će ga svi zvati i tražiti da im iz budžeta obezbijedi još sredstava, biće nestranačka ličnost Lazar Krstić.

Još jedna nestranačka ličnost, na veoma važnom i osetljivom mjestu za Srbiju, biće novi ministar privrede, međunarodno priznati ekspert Dušan Vujović.

Bivša guvernerka Narodne banke Srbije Kori Udovički još jedan je u nizu dokazanih eksperata u Vučićevoj vladi, a ona će u naredne četiri godine voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Doskorašnji šef Skupštine Srbije i lider naprednjaka u Beogradu Nebojša Stefanović viđen je da naslijedi Ivicu Dačića i preuzme rukovođenje Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Nikola Selaković, potpredsjednik SNS-a, odličan posao koji je radio u protekle dve i po godine nastaviće da obavlja i ubuduće, jer ostaje ministar pravde Srbije.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, poslije dugogodišnjeg šefovanja srpskom policijom, mijenja resor i ubuduće će upravljati srpskom diplomatijom.

Ujedinjeno Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture pripašće još jednom socijalisti, a to će biti potpredsjednik SPS-a Aleksandar Antić.

O srpskoj poljoprivredi i dalje vodiće računa dosadašnji ministar Dragan Glamočić, koji je još jedan u nizu nestranačkih kandidata.

Ministarstvo omladine i sporta će i u naredne četiri godini biti u rukama proslavljenog srpskog vaterpoliste i reprezentativca Vanje Udovičića, koji je pokazao da odlično pliva i u političkim vodama, budući da je sada član SNS-a.

Ministarstvo rudarstva i energetike pripašće potpredsjednici SNS-a Zorani Mihajlović, mada nije još isključeno da dođe do rotacije resora između nje i Aleksandra Antića.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pripašće po koalicionom sporazumu lideru SDPS-a Rasimu Ljajiću.

Srpskom vojskom kao ministar odbrane rukovodiće i dalje Nebojša Rodić.

Ministarstvo kulture i informisanja neće mijenjati svog prvog čovjeka, jer će i u narednom periodu na čelu tog ministarstva sedeti Ivan Tasovac.

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja pripašće doskorašnjem ministru bez portfelja i lideru Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu.

O srpskom zdravlju vodiće računa dosadašnji direktor Urgentnog centra Srbije Zlatibor Lončar, koji će na tom mjestu naslijediti Slavicu Đukić Dejanović.

Dijana Vukomanović. potpredsjednica SPS-a, biće najverovatnije nova ministarka prosvjete.

Kako saznajemo, najvjerovatnije će u Vladi sjediti i jedan potpredsjednik koji neće imati portfelj, a SVM će svoje učešće u Vladi imati kroz ljude na mjestima državnih sekretara.

(Telegraf rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender