Keri: Rusija će skupo platiti

Keri: Rusija će skupo platiti

Keri: Rusija će skupo platiti

“Ako Rusija nastavi u ovom pravcu, to neće biti samo velika greška već će to biti skupa greška”, upozorio je američki zvaničnik.

Keri je rekao da ruska ekonomija već ima poteškoća zbog uvedenih sankcija i dodao da Rusija nije preduzela “ni jedan jedini korak” na ispunjenju uslova sporazuma postignutog prije nedjelju dana o deeskalaciji napetosti u Ukrajini.

“Već nedjelju dana Rusija nije pozvala proruske demonstrante da podrže deeskalaciju, polože oružje i napuste državne zgrade”, rekao je Keri.

On je dodao da su predstavnici prelaznih ukrajinskih vlasti “od prvog dana” držali svoju riječ pošto su pristali na sporazum u Ženevi.

Keri je optužio Rusiju za “sveobuhvatni napor da aktivno sabotira” demokratski proces u Ukrajini.

Sporazum o deeskalaciji krize u Ukrajini postignut je 17. aprila u Ženevi, kada su se visoki predstavnici Rusije, Ukrajine, EU i SAD dogovorili da se proruske snage povuku iz ukrajinskih institucija i da će svi biti amnestirani.

Od tada je došlo do novih sukoba, i to na Vakrs, a SAD i Rusija imaju suprotne stavove o uzrocima krize.

Rusija međutim negira sve navode da je ona odgovorna za eskalaciju i nesmirivanje krize, tvrdeći da se Zapad ne pridržava sporazuma iz Ženeve.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender